instant fap
Naslovnicainmedia danas

Nikad nam nije bila potrebnija politika iskustva, trijezne glave i jasnih ciljeva

Nikad nam nije bila potrebnija politika iskustva, trijezne glave i jasnih ciljeva

Pred nekoliko hiljada građana, SDA Sanskog Mosta održala je u petak Centralni predizborni skup za predstojeće Opće izbore na kojem su predstavljeni kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti. Bila je ovo prilika da se Sanjanima prezentuju postignuća minulog mandata, ali i planove za naredni period.

U ime OO SDA Sanski Most prvo se obratila Zinajda Hadžić  vijećnica u Općinskom vijeću Sanski Most koja je pozdravila prisutne i poželjela im dobrodošlicu.  Zahvalila se građanima na podršci koju u kontinuitetu pružaju Stranci demokratske akcije, ali i velikom interesovanju i prisustvu tribinama u mjesnim ograncima u dosadašnjem dijelu kampanje.

U ime liste za Skupštinu USK, prisutnima se obratio njen nosilac Almin Handanagić. „Ja dolazim iz Cazina i mogu reći kako sam malo i ljubomoran na vas. Vi imate stalno povećanje broja zaposlenih, bolji izvoz, bolju privredu, a mi imamo skuplju vodu, skuplje dažbine i najviše nam mladih odlazi iz Cazina. Sanski Most može nam biti primjer. Vi niste dozvolil da vam se neka sumnjiva lica podmetnu kao novi lideri“, rekao je Handanagić.

Kako je istakao Senad Kljajić, kandidat za Skupštinu USK, 7. oktobra Sanjani će pokazati svoju snagu, snagu naroda. „Na ovim izborima se odlučuje budućnost Bosne i Hercegovine i našeg naroda. Vi dobro znate da je SDA nastala iz naroda, kao narodni pokret i potreba da se zaštiti opstojnost države Bosne  i Hercegovine. Mi smo u tome uspjeli, odbranili smo državu i narod“, kazao je Kljajić.

Nosilac liste za Parlament Federacije BiH Asim Kamber zahvalio se oslobodiocima Sanskog Mosta i obratio Sanjanima. „Nikad nam potrebnija nije bila dokazana politika, politika iskustva, trijezne glave i jasnih ciljeva. A to je politika koju će znati voditi naš Šefik Džaferović. Treba nam planirana politika, planirana dugoročno a ne ad hoc jednokratna politika hira i želje da se nekoga izbaci iz vlasti, politika koju ovih dana promovira grupa Monthypajtonovskih blokovskih lidera – načelnika Bihaća, Cazina, Bužima i Petrovca. Dragi moji sugrađani, neću ubjeđivati za koga da glasate. Preko 20 godina vi pogriješiti niste“, poručio je Kamber.

Za kraj govorio je i nosilac liste za Parlament BiH Šemsudin Dedić koji je posebno istakao uspjehe sanske vlasti. „Ovih dana u Sanski Most i druge gradove našeg kantona dolaze pojedinci s velikim obećanjima.  Za razliku od njih SDA u ovom gradu svoja obećanja ispunjava. Za razliku od vašeg i našeg gradonačelnika, Farisa Hasanbegovića, načelnici drugih gradova i općina krenuli su rano u predizbornu kampanju, vodili su je protiv SDA i zanemarili ono zbog čega ih je narod birao“, naglasio je.

Ovom prilikom Dedić je izrazio sigurnost da će građani Sanskog Mosta prepoznati sve ono što je SDA uradila u proteklom periodu, te da će ukazati povjerenje kandidatima SDA, sa Šefikom Džaferovićem na čelu.

 

 

KOMENTARI