instant fap
Naslovnicainmedia danas

SDA na tribini u Trnovi

SDA na tribini u Trnovi

Kandidati SDA za predstojeće izbore, predstavili su se i u mjesnom ogranku Trnova.

O značenju predstojećih izbora i neophodnom političkom jedinstvu govorio je kandidat za Skupštinu USK-a Senad Kljajić. „Nema nikakve sumnje kako će glasati Hrvati u Hercegovini, u Širokom Brijegu, Ljubuškom, u Mostaru – svi će svoj glas dati Draganu Čoviću i HDZ-u. Isto tako sumnje nema da će i birači Srbi dati svoje glasove Dodikovom ili Ivanićevom političkom bloku.

Njihovi će se glasovi usmjeriti na jednu ili dvije političke opcije, a glasovi Bošnjaka će se razbiti na preko stotinu stranaka i 28 koalicija. Time će itekako biti oslabljena pozicija Bošnjaka u periodu kad nas očekuju konačne odluke u euroatlantskim integracijama“, zaključio je Kljajić.

Mirnes Alagić je istakao važnost glasanja za Šefika Džaferovića na poziciji člana Predsjedništva BiH. „Upravo će ovaj iskusni političar bez ikakvih mrlja u svojoj karijeri biti zaštitnik interesa Bošnjaka ali i svih drugih naroda“, naglasio je Alagić…

Veći broj prisutnih mještana Trnove se zahvalio na uređenoj infrastrukturi u ovoj mjesnoj zajednici, ali su otvorili i pitanje projekta uređenja puta prugom od Trnove prema Usorcima.

Trnavce je zanimao i veliki investicioni projekat navodnjavanja poljoprivrednih parcela na području ove M.Z. čime će se poboljšati urod i preventiva od suše.

Građane je interesirao i ulazak Bosne i Hercegovine u Nato savez i koliko će to doprinijeti ekonomskom razvitku naše zemlje, te pitanje kako jačati patriotizam građana Bosne i Hercegovine?

Jedno od pitanja građana je bilo o potrebi smanjenja administracije u općini Sanski Most.

Načelnik Faris Hasanbegović je kazao da je Bosna i Hercegovina nastala iz naroda i tako će uvijek biti. Projekat navodnjavanja u vrijednosti od 1,5 miliona konvertibilnih maraka je veoma bitan za Sanski Most i za njegov daljnji razvoj. Istakao je da je u općinskoj administraciji manje uposlenih u odnosu na prethodne dvije godine, ali da će u narednom periodu biti uposleni mladi pravnici, ekonomisti i arhitekte jer je to jednostavno potreba snaženja administracije u smislu pripreme i podrške velikom broju projekata koje kandidiraju naše mjesne zajednice.

Tribinu je svojim obraćanjem zaključio Asim Kamber, kandidat za Predstavnički dom parlamenta F BiH zahvalivši se na permanentnoj podršci Stranci demokratske akcije na svim dosadašnjim izborima.

I prisutni Trnavci su istakli da je u Trnovi Stranka demokratske akcije uvijek pobjeđivala i da nema sumnji da će tako biti i 7. oktobra.

Uz kahvu i neposredni razgovor kandidati SDA su se zadržali sa svojim domaćinima Trnavcima.

KOMENTARI