instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Neki novi klinci: Dolina Sane je pravi rasadnik talenata

Neki novi klinci: Dolina Sane je pravi rasadnik talenata

Proteklog je završeno takmičenje u Pretpionirskoj i Pionirskoj ligi USK, a posljednju ovosezonsku utakmicu sam delegirao u Sanici kod Ključa, dječacima domaćeg Omladinca i Rudara iz Kamengrada kod Sanskog Mosta.

U obje utakmice bolji su bili gosti iz Sanskog Mosta. Pretpioniri su pobijedili rezultatom 2:0, dok je utakmica pionira bila daleko neizvjesnija, što govori i rezultat i pobjeda gostiju rezultatom 2:1.
Posebno bih pohvalio navijačice Rudara, djevojčice koje su rano ustale i došle u Sanicu kako bi bodrile ove dječake. To se na ovim prostorima rijetko sreće i definitivno Rudar ima najbolju navijačku grupu u regiji.

Među ovim dječacima ima nekoliko njih koji su izuzetno talentovani, a posebno bih izdvojio Sadić Albina, pretpionira Rudara, koji je vanserijski talent i s kojim samo treba kvalitetno raditi, ali i Balagić Zaima, dječačića iz pretpionira Omladinca. Obojica su kapiteni svojih ekipa.

Kada su u pitanju pioniri, svakako se tu najviše izdvaja desetka i kapiten Omladinca Lončar Amar, koji je pravi prototip klasične desetke.

Iskreno se nadam da će ovi dječaci i ne samo oni da postignu puno u ovome sportu, jer materijala za to svakako ima.

Ako Rudar ima najbolju publiku u regiji, slobodno mogu reći da je Omladinac najbolji domaćin na ovim prostorima, klub koji zahvaljujući nekolicini istinskih entuzijasta, fantastično dobro funkcioniše i ja im želim da tako i dalje nastave.

Izvor Facebook Šemsudin Habibović

KOMENTARI