instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Druženje najboljih učenika sa općinskim načelnikom

Druženje najboljih učenika sa općinskim načelnikom

U sklopu prazničnog festivala „Zimska čarolija“, sinoć je upriličen događaj pod nazivom „Noć najboljih“, u sklopu kojeg je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović,  organizovao prijem za najbolje učenike sanskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima u toku 2018. godine.

Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima čestita na postignutim rezultatima i poželi uspjeh u daljem toku školovanja. Ovom prilikom naglašena je opredijeljenost općine za ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje, jer samo je to garant razvoja i prosperiteta lokalne zajednice, ali i države u cjelini. Poruke sa ovog lijepog druženja, koje je održano u ugodnom ambijentu restorana „Hami VF“, je da najbolji među nama mogu i moraju graditi našu društvenu zajednicu, a da su obrazovanje i obrazovani ljudi stub razvoja svakog uspješnog društva. Učenici su govorili o motivima u toku dosadašnjeg školovanja, kao i planovima za budući period.

Općina Sanski Most posebnu pažnu posvećuje mladim ljudima kroz različite projekte, a isto tako redovno na godišnjem nivou jednokratnim stipendijama nagrađuje najbolje učenike. Inače, ovo je već druga godina kako se organizuje prijem ovakve vrste,  koji ima za cilj između ostalog, da afirmiše mlade i  uspješne učenike, i da ih podstakne na dalji rad i napredovanje.

KOMENTARI