instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sanjanka Selina Memić na najvećem snowboard takmičenju u BiH

Sanjanka Selina Memić na najvećem snowboard takmičenju u BiH

Najbolji snowboarderi iz 13 evropskih zemalja narednog vikenda, 2. i 3. februara, nastupit će na 8. Olimpija Snowboard Europa Cupu, najvećem snowboard takmičenju u Bosni i Hercegovini. Snowboard park Štinji dol na Bjelašnici će tokom februara postati središtem evropske snowboard scene, a takmičari će pokazati svoje vještine u disciplini “Big Air”.

Do sada je potvrđeno učešće više od 40 snowbordera koji će se naći u kvalifikacijama i glavnom takmičenju, a na listi se nalazi i sedam predstavnika BiH – Asja Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić i Uma Pećanin u ženskoj, te Haris Burić, Edis Ozturk i Faris Biogradić u muškoj kategoriji.

“Snowboard park je dobio prvo borilište u disciplini Big Air na kojem je konfiguracija terena urađena u skladu s aktuelnim regulativama Međunarodne skijaške federacije. Izgradnjom novog borilišta unaprijeđeni su uslovi i za trening naših sportista”, kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, organizatora Europa Cupa i tehničkog realizatora EYOF 2019. Olimpija Snowboard Europa Cup ujedno je i druga test utrka za zimski olimpijski omladinski festival EYOF 2019. 

Na ovom prestižnom takmičenju učestvuje i boje našeg grada brani mlada Sanjanka Selina Memić, koja se već nekoliko godina profesionalno bavi Snowboardingom.

“Veoma mi je drago što se nakon toliko godina vraća duh olimpijskih igara u Bosnu i Hercegovinu, te da je naša država ponovo postala domaćin jednog događaja od velikog značaja. EYOF je prvenstveno odlična prilika za upoznavanje mladih iz čitave Evrope koji dijele iste interese i hobije sa vama”, završila je Selina Memić.

KOMENTARI