instant fap
NaslovnicaSport

Dalila se časno oprostila od Dubaija

Dalila se časno oprostila od Dubaija

Malo sreće i hrabrosti je nedostajalo do senzacije na turniru.
Dalila Jakupović je ispala u 2. krugu WTA turnira u Dubaiju sa nagradnim fondom 2,8 miliona dolara. Dalila, 85. igračica svijeta, je morala priznati poraz petoj nositeljici turnira, Nijemici Angelique Kerber, aktuelnoj sedmoj igračici svijeta, koja je slavila sa 2:0 ( 7:6(4) i 6:3).

Dalila Jakupović, koja je prvi put igrala protiv igračice iz najboljih Top deset, pružila odličnu igru u prvom setu. Nijemica je sedma na ljestvici WTA. Ipak je Dalila, posebno u prvom setu, favorizirovanoj protivnici prouzrokovala veliku glavobolju. Počela je meč odlično, ne dozvoljavajući protivnici ni jednu lopticu. Vodila je već sa 5:1. Nijemica je neshvatljivo uspjela izjednačiti. Ipak na kraju seta Dalila vodi opet sa 6:5, ali je svejedno na kraju taj-breka, set je izgubila. 
Nijemica je imala u drugom setu lakši posao za očekivanu pobjedu.

“Igrala je vrlo dobro, posebno na početku. Nismo još igrale jedna protiv druge, tako da nisam znala, šta da očekujem u meču,”
rekla je na kraju dvoboja sa Dalilom, pobjednica Kerberjeva, okupljenim novinarima.

Dalilu Jakupović u Dubaiju čeka još konkurencija u parovima.
U 2. krugu će zajedno sa Rumunkom Irinom Bara odmjeriti snage sa osmima nositeljicama turnira, Nijemicom Anna-Leno Grönefeld i Nizozemkom Demi Schuurs.

* Dubai, WTA (2,8 milijona USD):
– 2. krug singl:
Angelique Kerber (5) – Dalila Jakupović (LL) 
2 : 0 (7:6 (4), 6:3 ).

– 1. krug dubl:
Benčić B./Kasatkina D. – Bara I./Jakupović D. 1 : 2 (6:2, 4:6, 9:11).

KOMENTARI