instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Asmir Avdukić boravio u Sani

Asmir Avdukić boravio u Sani

Asmir Avdukić poznati golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, boravio je u proteklu nedjelju u Sanskom Mostu.

Razlog boravka je nastup juniora FK Željezničar Sport Team Banja Luka u okviru prvenstva Omladinske lige BiH grupa zapad na stadionu Podgrmeča. 
Avdukini puleni su uspjeli ostati neporaženi (1:1) u gradu na devet rijeka.
Iako je u subotu nastupao za seniore Želje, u 1 L FS RS, u Foči protiv Sutjeske, gdje je slavio rezultatom 1:2, Avdukić uspješno radi kao trener juniora, diva sa predgrađa. Juniori Željezničar Sport Team se nalaze na prvom mjestu, sa ozbiljnim pretenzijama za plasman u juniorsku PL BiH. Avdukić uspješno edukuje talente sa predgrađa, Nikola Ćetković je kadetski reprezentativac BiH, a Srđan Ružičić najbolji strijelac lige.

Asmir Avdukić(37) je rođen 13. maja 1981.godine u Brezi. Visok je 1,90 m. Napravio je impozantnu nogometnu karijeru, koja je počela u Rudaru iz Breze. Prošao je kroz sve reprezentativne selekcije. Za reprezentaciju BiH debitovao je 28. aprila 2004. godine protiv reprezentacije Finske. 
U junu 2014. godine, Avdukić je uvršten na spisak igrača BIH za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Za reprezentaciju BIH je ukupno odigrao 24 utakmice.

Boravak u Sanskom Mostu na stadionu Podgrmeča je iskoristio za druženje sa starim sportskim prijateljima i nekadašnjim rivalima.
Prisjetio se početaka svoje karijere kada je braneći za Rudar iz Breze nastupao na istom stadionu pred preko 2.000 gledalaca. Podgrmeč je imao moćan tim i borio se za plasman u PL BiH. Nažalost, Podgrmeč nije uspio, iako je zabilježeno “5 minuta slave” dok nije Olimpik Sarajevo dao gol u Bosanskoj Krupi za izjednačenje (1:1) i plasman u viši rang.
Avdukić se još sjeća gola kojeg mu je dao Mensur Džaviti, nekadašnji igrač Sarajeva, za pobjedu Podgrmeča sa rezultatom 1:0.

Na kraju boravka Avdukić se dotakao reprezentacije BiH i poželio uspjeh i pobjedu reprezentaciji BiH u utakmici protiv Grčke.

KOMENTARI