instant fap
NaslovnicaUncategorized

Sušić: Bićemo jači nego protiv Grka; Begović: Favoriti smo, ali neće biti lako!

Sušić: Bićemo jači nego protiv Grka; Begović: Favoriti smo, ali neće biti lako!

Litvanci bi pobjedom u Zenici došli u situaciju da se umiješaju u borbu za prva dva mjesta u grupi. S druge strane, naša reprezentacija u zadnje vrijeme igra izuzetno dobro protiv tih tzv. malih ekipa. Kad smo bili u stanju da se onako ozbiljno pripremimo za Lihtenštajn i Latviju, očekujem da će tako biti i ovog puta, kazao je Sušić.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici protiv selekcije Litvanije igra posljednji ovogodišnji susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Nakon sjajnog rezultata u Atini i remija s Grčkom, izabranici selektora Safeta Sušića s optimizimom i ulogom favorita ulaze u predstojeći susret.

U ovom meču reprezentacija BiH trebalo bi da bude jača za Miralema Pjanića koji se oporavio od povrede. Njegov povratak u ekipu, najvjerovatnije, umjesto Harisa Medunjanina, bit će jedina promjena u timu u odnosu na susret protiv Grka.

Selektor Sušić je na današnjoj pres-konferenciji istakao da njegovu ekipu očekuje još jedna teška utakmica u kojoj mora zabilježiti novu pobjedu.

“Litvanci bi pobjedom u Zenici došli u situaciju da se umiješaju u borbu za prva dva mjesta u grupi. S druge strane, naša reprezentacija u zadnje vrijeme igra izuzetno dobro protiv tih tzv. malih ekipa. Kad smo bili u stanju da se onako ozbiljno pripremimo za Lihtenštajn i Latviju, očekujem da će tako biti i ovog puta”, kazao je Sušić.

Naglasio  je da njegovi igrači imaju priliku da s novom pobjedom završe prvu godinu kvalifikacija s 10 bodova i na prvom mjestu u grupi.

“Igrači su izuzetno motivirani i spremni i što je najvažnije svi su zdravi. Vraća nam se Pjanić, bit ćemo još jači nego protiv Grka. Ubijeđen sam da ovu šansu nećemo prokockati”, kazao je selektor bh. tima.

Jedan od najboljih bh. pojedinaca u meču u Atini, golman  Asmir Begović izjavio je da očekuje tešku utakmicu u kojoj će svi igrači morati da pruže maksimum.

“Imamo ulogu favorita, od nas se očekuje pobjeda, ali sam siguran do nje neće doći lako. Ako nastavimo da igramo kao do sada, onda neće biti problema”, kazao je Begović.

Susret BiH – Litvanija igrat će se u utorak na stadionu Bilino polje u Zenici u 20 sati.

KOMENTARI