instant fap
Naslovnicainmedia danas

Anes Beglerbegović bubnjar u bendu Dine Merlina

Anes Beglerbegović bubnjar u bendu Dine Merlina

Kada govorimo o najvećim pop zvijezdama regiona, ime Dine Merlina nikako ne može biti izostavljeno. Sarajevski umjetnik iz albuma u album evoluira, te publici nudi novog muzičkog sebe, upakovanog u njegov specifični stil. 

No snaga svakog izvođača mjeri se kvalitetom žive izvedbe. Zna to i Dino Merlin koji ni tu ništa ne prepušta slučaju – neki od najboljih muzičara Bosne i Hercegovine čine njegov prateći bend. Jedan od njih je i Anes Beglerbegović.

Anes Beglerbegović je rođen u Prijedoru, a studije i profesionalno muzičko usavršavanje završio je u Kanadi gdje je svirao u mnogim jazz i fuzion sastavima i orkestrima.

Nakon povratka iz inostranstva sarađivao je sa mnogim muzičarima, izvođačima i autorima kao član benda “Halka” ili kao studijski muzičar (Hanka Paldum, Laka, Rosk ko Fol i sl.)

Posebno treba istaknuti činjenicu da je Anes svirao i sa rock institucijom iz Sanskog Mosta, bendom “Dihtunzi”.

Trenutno je član pratećeg benda poznatog bosanskohercegovačkog autora i pjevače Dine Merlina, kao i vjerovatno najboljeg jazz-fuzion sastava u BiH Sarajevo Jazz Guerrrilla-e. 

Odnedavno, Anes je dio sastava Poruka u Boci, tribute benda koji izvodi najveće hitove Stinga i grupe The Police. 

Prateća grupa Dine Merlina čini jezgro Poruke u Boci. U pitanju su iskusni muzičari, bivši i sadašnji članovi grupa Konvoj, Zoster i Rock Ko Fol. Pored Dine, tu su Muamer Đozo koji svira petožičanu, četverožičanu i bas gitaru bez pragova, Anes Beglerbegović za bubnjevima, Ajsela Zoronjić pruža podršku kao prateći vokal, a Adis Sirbubalo svira klavijature.

Misija Poruke u Boci je promocija bisera iz bogate diskografije Stinga i grupe The Police.

KOMENTARI