instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Novi uspjesi sanskih borilačkih klubova

Novi uspjesi sanskih borilačkih klubova

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ i judo kluba „Sana“ ponovo su sa velikog takmičenja u Republici Hrvatskoj u grad na devet rijeka donijeli brojna odličja. Sanski kick bokseri su do novog uspjeha došli u Karlovcu, dok su mladi judisti ponovo zablistali u Zagrebu.

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta nastavili su serijom odličnih nastupa na velikim takmičenjma u susjednoj Hrvatskoj. Mladi članovi ovog sportskog kolektiva osvojili su 6 medalja, 1 zlatnu i 5 bronzanih na jednom od pet najvećih svjetskih kickboxing turnira „European cup Karlovac Open 2020“ na kojem je ove godine nastupilo čak 195 klubova sa 2. 442 takmičara iz 39 zemalja.

Zlatnom medaljom u kadetskoj konkurenciji se okitio Senad Krantić disciplina light contact kategorija -52kg. On je ujedno dobio i pehar za najboljeg starijeg kadeta.

Jedan od najboljih takmičara „Galaje“ Kenan Kazić osvojio je 3. mjesto u konkurenciji juniora discpilina light contact – 52kg. Ostali sanski kick bokseri su osvojili treća mjesta u discpilnini kick light, a to su u seniorskoj konkurenciji Aldin Bektašević -57kg , Hasan Kumalić -69kg i Selma Mušić -70kg, te stariji kadet Amar Bektašević -63kg.

Za novi uspjeh sanskih sportista svakako treba čestitati i treneru Huseinu Ćiri Bećireviću koji je ponovo odlično pripremio svoje borce za još jedan veliki sportski događaj.

Na narednom takmičenju „Galaja“ će nastupiti sa 16 takmičara, a to je 29. februara u Sarajevu na jednom od najvećih bh. kickboxing turnira „ Ilidža Grand Prix 2020“ .

Dodajmo da je TKD klub Galaja u proteklu subotu dobio vrijednu donaciju iz Švicarske koja se sastaji od tatamija, foksarija i tri profesionalne bokserske vreće. Donaciju je obezbjedio i u grad na devet rijeka poslao Ferid Seferović. Mladi sportisti „Galaje“ se zahvaljuju ovom poznatom humanisti, koji već nekoliko godina nesebično podržava ovaj sportski kolektiv.

Novi uspjeh ostvarili su i članovi judo kluba „Sana“ koji su nastupili na medjunarodnom judo kupu „ Black Belt Open” koji je održan u Zagrebu. Mladi sanski judisti su na ovom velikom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji osvojili devet medalja i to četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane.

Da se radi o velikom uspjehu govori i podatak da su na turniru nastupila 43 kluba sa oko 450 takmičara iz Austrije, Mađarske, Grčke,BiH i domaćina Hrvatske. Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i zlatnim medaljama su se okitili Zubejr Hodžić, Adem Sinanović, Imran Muhtari i Edin Dunić, srebrnu medalju osvojila je Hana Handanagić, dok su bronzane medalje osvojili Ivano Atlija, Boris Trivić,Dino Đumišić i Muamer Ćirkić.

Slijedeći nastup mladi članovi judo kluba „Sana“ imaju u narednu subotu, 15. februara, ponovo u Hrvatskoj, ovaj put na veoma jakom turniru u gradu Samoboru.

KOMENTARI