instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Prva pobjeda “Sane 7”

Prva pobjeda “Sane 7”

Rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta ostvarili su prvu  ovosezonsku pobjedu pred svojim publikom.

Sanjani su u nedjelju u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu rezultatom 34:28 porazili ORK „Omladinac“ iz Lukavca. Podmlađeni sastav sanskog rukometnog kluba je cijeli tok utakmice bio bolji i zasluženo slavio. Sanjani su igrali borbeno u odbrani i efikasno u napadu, a pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje.Trener „Sane 7“ Ibrahim Alihodžić je i više nego zadovoljan igrom svojih igrača, a posebno igrača iz Omladnskog pogona kluba.
„Svi igrači zaslužuju čestitke. Po običaju, dobru igru su pružili Dejan Janković i Gojko Blagojević, ali treba izvojiti dobar nastup mladog Anesa Bojića koji je postigao 12 golova. Također, i junior Edis Ramić je postigao tri gola, te Ale Menzil dva, a u listu strijelaca su se upisali i kadeti kluba Adnan Bašić i Hamza Menzil.  Podsjetimo, u prvom kolu Sanjani  su poraženi na gostovanju od ORK „Tuzla“, zatim su na svom terenu remizirali sa ekipom „Bosna TS“ iz Tešnja, a u trećem kolu su u Cazinu poraženi od ekipe „Krajine“.
Naredno kolo igra se 3. i 4. novembra, a sanski rukometaši idu na teško gosovanje kod RK „Jajce“. U ostalim susretima se sastaju: Maglaj – Bihać, Bosna TS – Lukavac, Krajina – Banovići, Omladinac – Sloboda Solana i  Tuzla – Žepče.

KOMENTARI