instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Bravo/ Volonterska služba za pomoć najugroženijima

Bravo/ Volonterska služba za pomoć najugroženijima

Crveni križ općine Sanski Most će u koordinaciji sa svim ostalim institucijama i udruženjima s područja općine, organizovati volontersku službu koja će biti na raspolaganju svim licima kojima je u trenutnim vanrednim okolnostima pomoć najpotrebnija.

Pored toga uvode se i dežurni brojevi telefona za podršku najugroženijih porodica. Crveni križ općine Sanski Most, kao dio Kriznog štaba, aktivno učestvuje u svim aktivnostima vezanim za preventivne mjere na pojavi i širenju koronavirusa na području naše općine.

S tim u vezi, poseban akcenat će se staviti na organizovanju pomoći najugroženijim kategorijama, a to su u ovom trenutku starije osobe, te osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji, i za koje važe posebne preporuke u ovakvim situacijama, a odnose se na zabranu izlaska i kretanja.

S tim u vezi, Crveni križ se skupa sa volonterima stavlja na raspolaganje u organizovanju dostave hrane, lijekova, higijene i ostalih životnih potrepština, licima kojima je po vlastitom zahtjevu u ovoj situaciji takva vrsta pomoći najpotrebnija.

Dežurni brojevi telefona na koje najugroženiji mogu kontaktirati Crveni križ, i koji su dostupni 24 sata dnevno su: 037/686-200, 061/399-003 i 062/143-173.

Iz Crvenog križa su apelovali na građane da trenutnu situaciju shvate krajnje ozbiljno, te da pomenute brojeve pozivaju samo one osobe kojima je pomoć i podrška volontera trenutno najpotrebnija.

Pored toga, u sve pomenute aktivnosti uključena je i koordinacija udruženja žena općine Sanski Most, koja će organizovati sva udruženja žena i njihove članice u svim mjesnim zajednicama, te će se staviti na raspolaganje općinskom crvenom križu.

Crveni križ općine Sanski Most povodom novonastale situacije još jednom je uputio poziv svim građanima i udruženjima da se jave u ovu organizaciju, kako bi se uključili u sve aktivnosti koje lokalna zajednica poduzima na prevenciji koronavirusa u općini Sanski Most.

KOMENTARI