instant fap
NaslovnicaMagazin

Šta da rade kada nisu u školi?

Šta da rade kada nisu u školi?

Vrijeme izolacije većina nas može provesti gledajući filmove, serije, knjige i uživajući u glazbi. Međutim, što kako funkcioniraju djeca i izolacija? Što mogu raditi oni najmlađi kojima se svakodnevica također potpuno preokrenula? Školski su im se dani preselili na Internet, ali to nije jedino čime si mogu ispuniti dane. Štoviše, izolacija nam daje priliku da djecu upoznamo s kultnim filmovima, kvalitetnim animiranim filmovima, čitanjem i umjetnošću. 

Izdvojili smo najljepše i korisnije stvari koje djeca mogu raditi za vrijeme izolacije.

  • The Incredibles

Ova Disneyjeva obitelj superjunaka sinkronizirana na hrvatski odvest će vas u svijet boraca protiv kriminala koji su, nakon što su bili prisiljeni „otići u mirovinu“, dobili tajni zadatak, stoga na kušnju dolazi zajedništvo u obitelji. Film je nagrađen Oscarom za najbolji animirani film i za najbolju montažu zvuka, pružit će vam nevjerojatan doživljaj animacije te glasi za jedan od filmova s najvećom zaradom u 2000-tima. Definitivno je jedan od klasika koje morate pogledati sa svojom djecom.

  • Toy Story franšiza

Toy Story filmovi mjesto su gdje će vaš mališan, gledajući avanture Woodyja i Buzza Svjetlosnog, naučiti što je zaista pravo prijateljstvo te kako cijeniti i brinuti se o igračkama, čak i onima kojima se više ne igra, koje su zaboravljene. Zaradom od svih četiri dijelova Priča o igračkama postala je najkomercijalniji animirani film svih vremena te jedan od najuspješnijih Disneyjev film u povijesti.

  • Spirited Away

Studio Ghibli poznat je po svojim izuzetno poučnim, estetski vrhunskim i upečatljivim animiranim filmovima. Njihov najpoznatiji uradak svakako je Spirited Away iz 2001. godine. Film prikazuje avanture djevojčice Chihiro koja se nađe u bizarnom svijetu koji njezine roditelje potpuno izobliči. Rješenje mora pronaći sama.

  • Inside Out

Animirani film Inside Out apsolutno je moderni klasik koji svako dijete i roditelj moraju pogledati. Govori o odrastanju i promjenama koje ono nosi i kako djeluje na djecu. U središtu je radnje djevojčica Riley koja se zbog očevog novog posla mora preseliti. Prateći njezino ponašanje, istovremeno se nalazimo doslovno u njezinom umu koji kontroliraju likovi emocija – Sreća, Strah, Ljutnja, Gađenje i Tuga. 

  • E.T. 

Iako nije u potpunosti animirani, priča o izvanzemaljcu koji završi na Zemlji i sklopi prekrasno prijateljstvo s dječakom mnogima mnogim je generacijama obilježila djetinjstvo. Idealna je to prilika da dijete upoznate i s radom Stevena Spielberga. Možda mu ta činjenica neće odmah značiti puno, ali film za filmom – i itekako će mu ostati u pamćenju.

NAJBOLJE NA NETFLIXU ZA DJECU 

  • Llama Llama

Llama Llama je animirana serija koja se temelji na dječjim knjigama Anne Dewdney. Prikladna je radnjom za djecu vrtićke dobi ili onima u mlađim razredima osnovne škole. Prati prve dječje avanture glavnog lika Llame i obitelji. Odličan je način da se djeca naviknu na gledanje crtića na engleskom jeziku. 

  • Peppa Pig

Ovaj klasik dječjih crtića dostupan je na Netflixu. Peppa Pig ima jednostavnu radnju i umjerenu količinu naracije pa je idealan način za učenje engleskog. Na Netflixu je čak pet sezona crtane serije, a svaka je epizoda dugačka tek dvadesetak minuta pa je će djeca lako zadržati pažnju na ekranu i bit će im dinamično. 

  • Puss in the Book: Trapped in an Epic Tale

Puss in the book: Trapped in an Epic Tale prva je interaktivna animirana serija za djecu na Netflixu. Radnja je prikladna za djecu stariju od osam godina, a upravo je ova serija možda najbolji alat za učenje jezika. U svakoj epizoda koja traje otprilike 30 minuta, djeci je predstavljen niz jednostavnih izbora koje moraju odabrati na ekranu.

  • Spirit 

Spirit je jedan od najljepših crtanih filmova za djecu. Film iz 2002. godine prati avanture slobodnog, divljeg konja kojeg vojnici uhvate za vrijeme Američkih indijskih ratova. Oslobađa ga Indijanac s kojim Spirit razvija prekrasan odnos, a radi se o filmu koji će vaše dijete naučiti niz životnih lekcija o slobodi, ljubavi i prijateljstvu.

  • Stuart Little

O igranom filmu Stuart Little i ne treba puno govoriti. Jedan je to od najslavnijih dječjih i obiteljskih filmova koji prati priču o mišu kojeg posvoji ljudska obitelj. Stuart Little odličan je izbor za obiteljski movie night.

KREATIVNE APLIKACIJE ZA DJECU

  • Crayola Color, Draw & Sing

Crayola aplikacija zanimljiv je alat za učenje. Funkcionira kao online bojanka, ali tijekom igranja djeca uče o novim pjesmama i instrumentima. Uz svaku se novu korištenu boju javlja i novi instrument i tako djeca sama stvaraju finalni zvuk koji se razlikuje za svaku novu bojanku na kojoj rade.

  • Draw it

Malo starija djeca mogu odlično koristiti i zabavnu aplikaciju Draw it koju i mnogi odrasli vole. Radi se o igrici u kojoj nam je zadan oblik odnosno predmet, a mi na ‘papiru’ moramo tu stvar preslikati tako da naš partner u igri može prepoznati o kojem se predmetu radi.

  • Naučite djecu o umjetnosti – bojanke na slavna umjetnička djela

Za kreativnu djecu sklonu likovnoj umjetnosti možete skinuti aplikaciju Famous Art Coloring by Numbers. U aplikaciji se nalaze prikazi brojnih slavnih remek djela koja djeca mogu pobojati tako da slijede brojeve koji su u paru s bojama. Osim aplikacije, postoje i stranice na kojoj možete skinuti bojanke remek djela umjetnosti i pustiti dijete da ih svojevoljno oboji.

  • Brain Games Kids

Aplikacija Brain Games Kids nudi čak 12 igrica za djecu. Radi se o klasičnim igricama memorija, jednostavnih logičkih zadataka, labirinta, ‘zmijica’, spajanja slova u riječi i slično. Ove lagane mozgalice na koristan će način popuniti vrijeme vašeg djeteta, a istovremeno će ‘vježbati’ logičko razmišljanje.

journal

KOMENTARI