instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Dječiji vrtić „Krajiška radost“ nastavio sa radom

Dječiji vrtić „Krajiška radost“ nastavio sa radom

Dječiji vrtić „Krajiška radost“, poslije dva dana pauze, danas je nastavio s radom.

Dvodnevna pauza uzrokovana je time što su zaposlenici vrtića ponovo bili testirani na koronavirus, a u međuvremenu svi pristigli rezultati su negativni, tako da su stvorene sve zdravstvene pretpostavke za nastavak rada.

Nakon što je ustanovljeno kako je jedna od uposlenica vrtića pozitivna na koronavirus, u ovoj ustanovi su, zbog zdravstvene bezbjednosti zaposlenika i djece, odlučili da obave testiranje na virus korona svih svojih uposlenika.

Inače, pomenuta uposlenica se već duže vrijeme nalazi na kućnom bolovanju, ali su se na ovakav korak, odlučili zbog mogućih kontakata te osobe s drugim uposlenicima. Kasnijim retestiranjem pokazalo se kako je i pomenuta uposlenica negativna na virus kovid.

Od Ministarstva zdravstva USK dobili dozvolu da započnu rad sa svom djecom koja su upisana i da roditelji slobodno mogu dovesti svoje mališane. U skladu s preporukama o zdravstveno higijenskoj ispravnosti, rad s djecom se odvija u grupama i uz poštivanje svih propisanih higijensko sanitarnih preporuka.

KOMENTARI