instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Veliki interes za “Merhametovu” akciju uplate kurbana

Veliki interes za “Merhametovu” akciju uplate kurbana

I ove kao i prethodnih godina , Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ iz Sanskog Mosta, organizovalo je prikupljanje novčanih sredstava za nabavku, klanje i podjelu kurbana. Podjela kurbana će se u većem dijelu kao i do sada vršiti za potrebe socijalno ugroženih građana, dok će se preostali manji dio, dodjeliti građanima koji su izvršili uplate za njihovu nabavku.

“Merhamet” već duži niz godina provodi različite aktivnosti na zaštiti i pomoći socijalno najugroženijih stanovnika na području općine Sanski Most, a podjela kurbanskog mesa je jedna od redovnih godišnjih aktivnosti koju ova humanitarna organizacija realizira. Prema riječima predsjednika „Merhameta“ Sanski Most, Mehmeda Bahtića, ove godine zabilježen je rekordan odziv građana koji je do sada izvršio uplatu, a uplate će trajati sve o početka samog praznika.

Podjela kurbanskog mesa vršiće se dva dana. U subotu, drugog dana Bajrama, meso će biti podijeljeno građanima koji su izvršili uplatu za njegovu nabavku, dok će u nedjelju i ponedjeljak, trećeg i četvrtog dana Bajrama, podjela se vršiti socijalno ugroženim građanima, odnosno članovima „Merhameta“, koji su registrovani u ovom udruženju i posjeduju člansku kartu.

KOMENTARI