instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

“Sana 7” neporažena u Banovićima

“Sana 7” neporažena u Banovićima

U okviru 8. kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever, Rukometaši  „Sane 7“ iz Sanskog Mosta  gostovali su u Banovićima, gdje su odigrali neriješeno sa tamošnjim istoimenim klubom.

Podmlađeni sastav sanskog rukometnog kluba može žaliti što se iz Banovića nije vratio sa sva tri boda, ali kako saznajeno, tome su kumovale sudije. Naime, cijeli tok utakmice Sanjani su bili u vodstvu, a u pojedinim dijelovima utakmice imali su čak i pet golova razlike prednosti. No, četiri minute prije kraja sudije dva puta na dvije minute isključuju igrače „Sane 7“, što domaćini znalački koriste i smanjuju prednost gostujuće ekipe. Bitno je istaći, da su Banovići do izjednačenja došli u posljednjoj sekundi utakmice, golom iz sedmerca. Sve u svemu, podmlađenom sastavu „Sane 7“ treba čestitati na borbenosti i prikazanoj igri. Slobodno možemo reći, mladim sanskim rukometašima još treba iskustva. N

ajefikasniji igrač u redovima „Sane 7“ bio je Gojko Blagojević sa 10 postignutih golova, dok se Dejan Janković šest puta upisao u listu strijelaca. Po četiri gola su dali Anes Bojić, Edis Ramić, Almir Talić, dok je dva gola postigao Muhamed Gredelj.
U  ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:  Maglaj – Krajina 40:22, Lukavac – Jajce 27:29, Žepče – Omladinac 37:35, Tuzla – Bosna TS 36:26 i Bihać – Sloboda Solana 37:42.
Na tabeli je i dalje prvi Maglaj sa maksimalno osvojena 24 boda. Sloboda Solana je na drugom mjestu sa 21 bodom, a po 18 bodova su sakupili treće Jajce i četvrti Lukavac. Na petom  mjestu je Tuzla sa 13 bodova, a bod manje imaju šesta Krajina i sedmoplasirano Žepče. Sana 7 je ostala na osmom mjestu sa osam bodova, Banovići na devetom mjestu imaju 7 bodova, deseti je Omladinac sa tri boda, dok je i dalje na začelju tabele sa samo jednim bodom Bosna TS.
U narednom kolu rukometašima „Sane 7“ u goste dolazi RK „Lukavac“, a u ostalim susretima se sastaju: Bosna TS – Bihać, Sloboda Solana – Banovići Krajina – Tuzla, Omladinac – Maglaj i Jajce – Žepče

KOMENTARI