instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Podgrmeč gostuje u Jajcu

Podgrmeč gostuje u Jajcu

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 15. kola Druge nogometne lige Federacije  BiH grupa zapad. Lider prvenstva NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta sutra gostuje kod NK „Maestral 95“ u Jajcu. Ova utakmica se slobodno može nazvati i derbijem drugoligaškog kola, jer se domaćin nalazi na trećem mjestu sa 25 bodova, dok sanski drugoligaš čvrsto drži prvu poziciju sa 40 osvojenih bodova i ima 10 bodova više od drugoplasiranog FK Viteza.

Kako nas je danas  informisao trener Benjamin Ključanin, Podgrmeč neće nastupiti u najjačem sastavu. Zbog povrede će izostati Ališić, te Habibović koji nije trenirao zbog jače prehlade. Uz to, upitan je nastup standardnih prvotimaca Jusovića i Fifića, koji se žale na povrede. No, Ključanin je optimist i pred sutrašnju važnu utakmicu u Jajcu.

„ Bez obzira što imamo veiku bodovnu prednost nad ostalim ekipama, mi sebi ne smijemo dozvoliti luksuz da gubimo bodove, jer  do kraja prvenstva je ostalo još sedam kola. S toga, i u sutrašnju utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede. Za protivnika imamo iskusnu momčad  Maestrala koja u nastavku prvenstva nije izgubila niti jednu utakmcicu, što dovoljno govori o njihovoj jačini i ambicijama. Uz to, imaju i prednost domaćeg terena i svoje vatrene navijače. Ipak, ja očekujem da će moji igrači, koji će sutra dobiti šansu da brane boje kluba, dati svoj maksimum. Tražiću našu prepoznatljivu, borbenu i napadačku igru, i nadam se povoljnom rezultatu“, kaže Ključanin. Utakmica u Jajcu počinje u 16.30h.

U ostalim susretima ovog kola se sastaju: Una – Vitez Bužim, Bratstvo – Sloga, FK Vitez – Vlašić, Mladost Polje – Ključ i Jajce – Mladost DS.

 

KOMENTARI