instant fap
NaslovnicaMagazin

Najkontroverzniji coveri albuma 2012. godine

Najkontroverzniji coveri albuma 2012. godine

Glazbenike obično prilično uzbuđuje kada se podigne ponešto medijske prašine oko izlaska njihovog novog albuma. U nedostatku ideja, odavno se pokazalo kako nije loš potez poslužiti se kontroverznom slikom na naslovnici albuma.

Većina covera, doduše, nije posebno eksplicitna niti će vas slike na njima natjerati da zaplačete, hitro otrčite po krunicu i izmolite parsto očenaša uz zakletvu kako nikada više nećete otviriti zle internetove. Zapravo još uvijek živimo u razdoblju u kojem je mrvicu golotinje dovoljno da ljudi nešto proglase kontroverznim. Ipak, odmah vas moramo upozoriti kako ćete na listi pronaći i jedan prilično eksplicitan primjer muškog spolnog organa. Da ne bi bilo kasnije…

U izdvajanju deset najzanimljivijih komada pomogao nam je flavoirwire.com.

Bat For Lashes – The Haunted Man

Bat-for-Lashes1

Natasha Khan poznatija je pod svojim umjetničkim imenom Bat For Lashes, a na coveru za posljednji album vidimo upravo spomenutu damu, bez ikakve odjeće, kako na leđima nosi frajera koji je također u potpunosti nag. Natasha je pojasnila kako je željela pokazati sirovu, iskrenu, ogoljenu ženu koja nosi svog “progonjenog čovjeka“. Tako se zove album, jel. Koji, uzgred budi rečeno, prilično zanimljivo zvuči.

Rihanna – Unapologetic

Činjenica da Riri na nekoj slici nema odjeću na sebi vrlo teško više može iznenaditi ikoga igdje. Uostalom, na coveru lijevim laktom pokriva lijevu dojku, a ime albuma pokriva desnu, tako da u principu možemo vidjeti jedino ludu egipatsku tetovažu koju je nedavno stavila na prsa u spomen na svoju baku. Nećemo sad o tome zašto to znamo.

The Game – Jesus Piece

The Game - Jesus PieceJayceon Terrell Taylor, poznatiji kao reper The Game, prilično je smisleno te dubokoumno pojasnio cover svog novog albuma na kojem imamo priliku vidjeti crnog, gangsta Isusa: “Prošlog kolovoza sam se krstio i počeo sam ići u crkvu, ali svejedno sam još u akciji. Još uvijek volim striptiz klubove, pušim i pijem. Ali, vjeran sam svojoj obitelji pa sam htio napraviti album gdje možete voliti boga i biti božji čovjek, no u isto vrijeme biti čovjek od akcije i noćnog života”. Odlično! Totalno bismo visili u kvartu s ovim frajerom na slici.

Nick Cave and the Bad Seeds – Push the Sky Away

Nick Cave and the Bad Seeds - Push the Sky Away

Album izlazi tek za dva mjeseca, ali cover je već vani, a ovo je jedan od onih primjera gdje je naga djevojka dovoljna za malo prašine. “Nick Cave najavio novi album s NSFW coverom” bili su naslovi brojnih članaka na internetu, no dobro, naučili smo već nekako na taj nepotrebni senzancionalizam sa svih strana. Naga djeva šeta na prstima, a Nick… Nismo sigurni što točno radi. Tuče šakom vrata? Jesu li to uopće vrata? Zašto on nije nag? Toliko pitanja…

Cattle Decapitation — Monolith of Humanity

Cattle Decapitation — Monolith of Humanity

Cattle Decapitation je deathgrind bend iz Kalifornije, prošli coveri bili su im čak i ponešto kontroverzniji, a Monolith of Humanity je pokupio više nego solidne kritike recenzenata. Tako to ide kad imate majmune koji kidaju svoju kožu na smetlištu… Da.

Beyoncé — 4

Beyoncé — 4

Činjenica kako je “Queen B” na ovoj slici odjevena u poprilično uski, seksi komad odjevnog predmeta čiji naziv pojma nemamo jer zapravo općenito prilično loše baratamo nazivima odjevnih predmeta, nije podigla toliko prašine koliko činjenica da ova rasna pop diva ovdje nije – crna. Nismo sigurni jeli se netko malo previše zaigrao u Photoshopu ili su u dotičnu damu prilikom fotografiranja uperili par reflektora previše, no da na coveru ne piše njeno ime, malo tko bi rekao da je ovo Beyonce.

Ariel Pink & R Stevie Moore — Ku Klux Glam

Ariel Pink & R Stevie Moore — Ku Klux Glam

Kvragu, kako se samo dobro zabavio dizajner ovog covera. Kao da naslov albuma nije sam po sebi dovoljno zanimljiv, nekome je pala na pamet ingeniozna ideja kako bi bilo odlično fino popunjenu damu odvesti na groblje i tamo je fotografirati potpuno nagu, opaliti “inverse” u Fotošopu i na kraju dodati dva različita vrtićka fonta za imena izvođača te samo ime albuma. Pobjeda.

Two Door Cinema Club — Beacon

Two Door Cinema Club — Beacon

Strop iz kojeg vire, štikle, noge, gaće, dupe. Dvoja Vrata Kino Klub. Svjetionik.

The Ting Tings — Sounds from Nowheresville

The Ting Tings — Sounds from Nowheresville

Ovaj bend nam je, budimo realni, ionako poznat samo po onom zaraznom hitu iz 2008. godine, kad nam je pjevačica po imenu Katie objašnjavala koja sve imena nisu njena. Ako se ne možete sjetiti, ne zove se Stacy, Jane ni Joleisa, a nije joj simpatično ni kada je zovu “girl” ili “her”. Novi album prilično je podbacio kod kritike, pa su zlobnici spremno prokomentirali kako cover albuma zapravo odlično odražava trenutno stanje njihove karijere.

KOMENTARI