instant fap
NaslovnicaSport

Igrači Danske komunicirali sa Eriksenom, selektor otkrio njegove riječi

Igrači Danske komunicirali sa Eriksenom, selektor otkrio njegove riječi

Christian Eriksen je još uvijek u bolnici nakon što se srušio na subotnjoj utakmici Danske i Finske.

U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren, a svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti, te je tražio hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Danski selektor Kasper Hjulmand je kazao da su jučer on i igrači videopozivom razgovarali sa Eriksenom.

“Rekao je da se ne sjeća šta se desilo, a jako je bio zabrinut za svoju porodicu i sve nas. Igračima je rekao da lošije izgledaju od njega i poručio im da se osjeća kao da može na trening. On je veliki igrač, veliki čovjek, nadamo se da će se vratiti na teren i nastaviti igrati”, otkrio je Hjulmand.

UEFA je odlučila Eriksena proglasiti igračem utakmice koja je kasnije nastavljena i u na kojoj su Finci slavili sa minimalnih 1:0.

Nakon svega oglasio se i Eriksenov bivši kardiolog Sanjay Sharma koji je otkrio da su njegovi dosadašnji testovi bili u najboljem redu, te da nije bilo nikakvih naznaka da Danac možda ima problema sa srcem.

“Pomislio sam, Bože postoji li nešto što nismo vidjeli? Ali pregledao sam.

KOMENTARI