instant fap
NaslovnicaSport

Velikan kreće po Seferovića: Prije Eura su ga mogli dovesti za 15 miliona, sada je duplo skuplji

Velikan kreće po Seferovića: Prije Eura su ga mogli dovesti za 15 miliona, sada je duplo skuplji

Rafael Benitez tek je došao u Everton i već se uveliko nagađanja o igračima koje bi Španac mogao dovesti na Goodison Park.

Otočki mediji pišu da bi prvo Benitezovo pojačanje trebao da bude švicarski reprezentativac bh. korijena koji blista na Euru, zbog čega je i došao u fokus brojnih velikih klubova.

Seferović je nedavno pogodio za Švicarsku protiv Francuske u osmini finala i bio je jedan od odlučujućih igrača u izbacivanju svjetskih prvaka sa Eura.

Everton, koji je završio prošlu sezonu u sredini tabele, želi naredne da napadne sami vrh, a jedan od glavnih ciljeva bit će plasman u Ligu prvaka.

Dominic Calvert-Lewin je prvi napadač Evertona, ali na Goodisonu smatraju da im je neophodan još jedan igrač sličnih karakteristika. Takođe, navodi se da je Everton Seferovića pratio i prije Eura, ali da su ove partije na Euru samo dodatno pojačale želju Karamela da kupe napadača Benfice.

Benfica je ranije Seferovića cijenila 15 miliona eura, no pretpostavka je da će Everton nakon EP-a morati da plati barem 30 miliona ako želi da dovede igrača kojeg prati i Wolverhampton.

Seferović je prošle sezone u Portugalu postigao 22 gola u 32 meču, a više od njega postigao je samo Pedro Goncalves (23). Štos se samog igrača tiče, nema ništa protiv ostanka u Benfici, no kao i većina igrača mašta o igranju na velikoj pozornici kakva je engleska Premier liga.

Sada ostaje da se vidi hoće li Everton slati konkretnu ponudu Benfici i je li Benitezova želja zaista švicarski napadač koji u srcu nosi BiH.

KOMENTARI