instant fap
NaslovnicaAUTO

BMW predstavio osvježeni električni crossover iX3

BMW predstavio osvježeni električni crossover iX3

BMW je predstavio redizajniranu verziju modela iX3.

Potpuno električni BMW-ov crossover iX3 prisutan je na tržištu nešto duže od dvije godine, a njemačka kompanija ga je sada podvrgnula tretmanu “zatezanja bora”.

BMW iX3 je doživio blage vizuelne promjene, a najočiglednija se nalazi naprijed i čini je “napuhana” bubrežasta maska, ali srećom nije bilo pretjerivanja kao u slučaju drugih novijih modela.

Svjetla su sada za 10 mm tanja te dolaze s adaptivnom matrix LED tehnologijom u standardnoj opremi, dok su laserska svjetla dostupna kao opcija.

BMW iX3 je standardno opremljen M Sport paketom opreme, posjeduje 19-inčne felge od legura, a moguće je izabrati i nove aerodinamične 20-inčne felge s M oznakom. LED stražnja svjetla su dobila novu grafiku sa debljim crnim okvirima. Centar graviacije je sada niži za 74 mm, a težina je raspoređena u omjeru 43:57.

U unutrašnjosti se nalazi potpuno digitalni 12,3-inčni klaster te redizajnirani infotainment sistem s ekranom iste veličine osjetljivim na dodir. BMW je malo promijenio i centralnu konzolu, preciznije, ručicu mjenjača i dugmad, a tu su i nove presvlake za sportska sjedišta.

Kada je riječ o pogonu, tu promijena nije bilo. BMW iX3 i dalje pokreće jedan električni motor postavljen na stražnju osovinu, koji razvija 282 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 6,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 180 km/h. Tu je i poznata 80kWh baterija koja omogućava prelazak 100 km nakon desetominutnog punjenja zahvaljujući 150kW punjaču. Potpuno napunjena baterija je dovoljna za prelazak 460 km.

BMW će redizajnirani iX3 pokazati na Sajmu automobila u Minhenu u septembru, a potom počinje proizvodnja u kineskom postrojenju Shenyang za domaće tržište i izvoz.

KOMENTARI