instant fap
Naslovnicainmedia danas

Tarik Ramić u time kola Premijer lige

Tarik Ramić u time kola Premijer lige

Odigrano je 6. kolo m:tel Premijer lige, a redakcija portala Klix ba. izabrala je najbolji tim, igrača i trenera kola, te će na kraju prvenstva najbolji igrač i trener sezone dobiti pobjedničke pehare.

Utakmica između Leotara i Posušja odgođena je za srijedu, nakon što je tim iz Trebinja “pokosio” virus, te su od Nogometenog saveza BiH dobili saglasnost za prolongiranje meča.

U ovom kolu strijelci nisu bili naročito raspoloženi, a u prvom planu su bili defanzivci koji su postigli neke bitne golove, te su pomalo neuobičajeno došli u prvi plan.

Najbolji golman kola je Azur Aljkanović (Radnik) koji je sačuvao mrežu protiv Željezničara. U prvom poluvremenu bravurozno je zaustavio pokušaj glavom Luke Juričića i generalno je bio veoma siguran tokom cijelog meča.

U zadnjoj liniji su Halid Šabanović (Sarajevo) koji je u oba pravca odigrao izvanredan meč na Tušnju protiv Slobode, te je asistirao za vodeći gol kluba s Koševa. Utisak je pokvario bespotrebnim isključenjem u finišu, ali je svejedno zaslužio mjesto u idealnom timu.

Aleksandar Kosorić (Željezničar) je pružio solidnu partiju u Bijeljini protiv Radnika, a odbrana Plavih na čelu s njim uspješno je zatvorila sve prilaze golu.

Denis Zvonić (Velež) riješio je hercegovački derbi protiv Širokog Brijega i efektnim golom donio je jako važnu pobjedu Rođenim, koja bi im mogla biti prekretnica u nastavku sezone. Kvalitetno je ispunio i svoje odbrambene zadatke, a sve to je bilo dovoljno da ga proglasimo igračem kola.

Dejan Uzelac (Borac) je postigao izjednačujući pogodak u krajiškom derbiju protiv Rudar Prijedora koji je na kraju aktuelnog prvaka spasio poraza, iako je teško vjerovati da su u konačnici zadovoljni osvajanjem boda.

Agustín Doffo (Tuzla City) bio je najbolji pojedinac u derbiju u Mostaru sa Zrinjskim. Sjajno je aistirao za vodeći gol i bio je pravi dirigent u veznom redu Tuzlaka.

Edo Vehabović (Velež) također je pružio sjajnu partiju na Pecari protiv Širokog Brijega. Kreirao je nekoliko opasnih situacija pred golom Veleža, a nakon njegovog centaršuta pao je i odlučujući pogodak.

Tarik Ramić (Sarajevo) iznenada je dobio priliku u prvom timu kluba s Koševa, te je za dobre partije nagrađen i golom koji je Sarajlijama osigurao trijumf na Tušnju protiv Slobode. Mladi 18-godišnji veznjak igra vrlo jednostavno i smjelo, te je po svemu sudeći nova velika nada Sarajeva.

Adnan Džafić (Tuzla City) nastavio je svoju golgetersku seriju i u derbiju protiv Zrinjskog. Njegov efektan pogodak bio je dovoljan gostima za osvajanje boda, a iskusni nogometaš je trenutno prvi strijelac prvenstva s četiri gola koliko ima i Dženis Beganović (Sloboda).

Matija Malekinušić (Zrinjski) ušao u finišu meča protiv Tuzla Cityja i vrlo lijepim golom spasio je mostarski klub poraza. Pogodak će mu svakako značiti za samopouzdanje, te je pokazao da može biti jedna od napadačkih opcija za Zrinjski u nastavku sezone.

Nikola Mandić (Rudar Prijedor) ponovo se upisao u listu strijelaca, a njegov gol protiv Borca bio je dovoljan za osvajanje jednog, ali vrijednog boda Prijedorčana u krajiškom derbiju.

Trener kola je Goran Sablić (Sarajevo) koji je sjajno pripremio meč na užarenom gostovanju u Tuzli protiv zahuktale Slobode. Njegov mladi tim (nastupilo deset igrača iz Akademije FK Sarajevo op.a.) nije podlegao pritisku i adekvatno je odgovorio svim zahtjevima vrlo teške utakmice, te je Sarajevo znalački čekalo svoje šanse koje je pretvorilo u golove.

Imajući u obzir s kakvim problemima se Sablić suočava od dolaska na Koševo, njegov učinak s trenutno jako limitiranim igračkim kadrom je vrlo zadovoljavajući. Ukoliko Bordo tim u dogledno vrijeme registruje strance i neke od ključnih igrača, mogao bi se ozbiljno uključiti i u borbu za sami vrh.

KOMENTARI