instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Popunjeni kapaciteti u staračkom domu “Zlatna jesen”

Popunjeni kapaciteti u staračkom domu “Zlatna jesen”

U poznim godinama osobe često ostaju bez životnog saputnika, djeca su već davno otišla svojim putem trbuhom za kruhom. Tad je jedno od rješenja smještanje u staračke domove. Neki to prihvataju s lakoćom, a neki se smatraju napuštenim od svojih najbližih. Ipak, starije osobe u svom novom domu pronalaze neka nova lica, stvaraju nova poznanstva i imaju s kim popiti kafu.

Naša jutrošnja posjeta bila je Staračkom domu „Zlatna jesen“. Zbog situacije uslovljene pandemijom virusa COVID nismo kamerom ušetali među korisnike ove ustanove, ali smo se interesovali kakva je situacija i šta je neophodno da bi se starije osobe smjestile u starački dom.

Sad je situacija malo drugačija jer su posjete zabranjene, što nedostaje korisnicima,ali to je za njihovo dobro. Ova ustanova ima svoje testove kojima nakon simptoma vrši testiranje na virus COVID 19. Ovdje je bilo pozitivnih slučaje va na ovaj virus, ali blažeg karaktera osim jedne osobe koja je izgubila život u bihaćkoj bolnici,ali kako kaže gospođa Šehić,bila je težak hronični bolesnik. Tri osobe su se vratile s liječenja iz bihaćke bolnice i svi žive svoju zlatnu jesen.

KOMENTARI