instant fap
NaslovnicaUncategorized

Mansory pripremio Aston Martin DBX koji razvija 325 km/h

Mansory pripremio Aston Martin DBX koji razvija 325 km/h

S projektom koji je nastao na osnovici prvog Aston Martinovog SUV-a u Mansoryju su dokazali da slijede najnoviji trend potpunog ludila koje rezultira superbrzim “tenkovima“.

Potencijalnim krajnjim korisnicima neće biti važno da li je najnoviji projekat tuning kompanije Mansory nastao kao odgovor na slične projekte nekoliko drugih tuning kompanija, među kojima se posebno ističe Brabusov Mercedes GLE koji se krije iza naziva 900 Rocket Edition, ali neće ostati ravnodušni prema temeljito dorađenom Astonovom SUV-u DBX čije su performanse mnogo primjerenije supersportskim dvosjedima u kojima se sjedi “na asfaltu“.

Posljednji odgovor iz Mansoryja na trend superbrzih SUV-ova je znatno proširen i spušten Aston Martin DBX koji „čuči“ na 24-inčnim aluminijskim felgama (na kojima su gume dimenzija 295/30 naprijed i 355/25 nazad), a “tačku na i“ njegovoj vanjštini stavljaju dva spojlera na petim vratima.

Za “ratoboran“ izgled s pokrićem brine 4-litarski biturbo V8 motor koji umjesto standardnih 550 KS i 700 Nm u ovom slučaju raspolaže sa 800 KS i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, a dodatnih 250 „konja“ stiglo je s kapacitetnijim turbopunjačima, rekalibriranom centralnom upravljačkom jedinicom i novorazvijenim izduvnim sistemom.

Poziciju pri samom vrhu najbržih dorađenih SUV-ova današnjice osigurava podatak da Mansoryjev AM DBX iz mjesta do “stotke“ stiže za 3,8 sekundi i razvija 325 km/h.

KOMENTARI