instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

I Njemačka razmišlja o lockdownu koji bi uključivao i vakcinisane: Situacija je alarmantna

I Njemačka razmišlja o lockdownu koji bi uključivao i vakcinisane: Situacija je alarmantna

Situacija sa virusom korona u Njemačkoj je toliko ozbiljna da se ne može isključiti zatvaranje, uključujući i onih koji su vakcinisani, izjavio je danas ministar zdravlja Jens Spahn.Na pitanje da li Njemačka može isključiti blokadu koja se ne odnosi samo na nevakcinisane, Spahn je na konferenciji za novinare rekao da se ništa ne može isključiti.

Gornji dom njemačkog Parlamenta danas bi trebao donijeti nove mjere protiv koronavirusa. Njemačka je danas prijavila 52.970 novih slučajeva koronavirusa i 201 smrtni ishod, čime je ukupni broj preminulih porastao na 98.739.

Kancelarka Angela Merkel istakla je jučer da će Njemačka ograničiti veliki dio javnog života u oblastima gdje bolnice postaju opasno pune pacijenata zaraženih koronavirusom, na one koji su vakcinisani ili su se oporavili od bolesti.

Podsjetimo, Austrija bi od ponedjeljka mogla ući u novi potpuni lockdown. To je jedan od zaključaka i mogućih scenarija usvojenih na sastanku vlade i kriznog štaba, koji je održan na Achenskom jezeru.

Kako piše Heute, očekuje se zatvaranje ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti, dok bi škole i vrtići trebali biti otvoreni samo za djecu radnika zaposlenih u djelatnostima od esencijalnog značaja za funkcioniranje društva. Jedino što bi radilo su supermarketi i apoteke. Kretanje bi bilo zabranjeno, osim za odlazak u nabavku namirnica, u apoteku ili kod ljekara.

KOMENTARI