instant fap
NaslovnicaSport

Nakon otkazivanja borbe protiv Sargsyana, Erko Jun ekspresno prihvatio okršaj sa Locicerom

Nakon otkazivanja borbe protiv Sargsyana, Erko Jun ekspresno prihvatio okršaj sa Locicerom

Bh. MMA borac Erko Jun ostao je i bez trećeg protivnika u nizu jer je borba protiv Armenca Gevorga Sargsyana otkazana zbog pandemije koronavirusa, no ubrzo je dogovorio novi okršaj samo nekoliko dana kasnije.

Situacija s koronavirusom u Belgiji se pogoršava, tako da je borilački događaj na kojem se Erko Jun trebao boriti za titulu na kraju otkazan.

“Borba mi je treći put ove godine otkazana zbog pandemije koronavirusa, broj zaraženih u Belgiji je nažalost porastao. Donesena je odluka da se ne održavaju događaji pred brojnijom publikom pa je meč protiv Armenca propao”, izjavio je Jun.

Ipak, umjesto u subotu 27. novembra, The Bounty Hunter će se boriti 4. decembra protiv Italijana Gianluce Locicera u Dizeldorfu.

“Za razliku od Belgije, u Njemačkoj se mogu održavati borilački događaji. Prihvatio sam borbu u organizaciji EMC promocije u kojoj sam se borio i prošle godine. Ipak, ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se vrhunski, treniram cijelu godinu bez pauze, od prošlogodišnjeg poraza. Želio sam se boriti u Belgiji za titulu, ali to nije bilo moguće. Sada je tu drugi protivnik, ali isti cilj. Idem da ga ‘rasturim’, do pobjede. O italijanskom borcu ne znam puno, poznato mi je da je hrvač i da će ići na hrvanje, ali imam i ja iskustva. Trenirao sam s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi. Samim tim sam zavolio hrvanje”, izjavio je Jun za portal Klix.ba.

Ovom borbom se bh. borac vraća u oktagon nakon 15 mjeseci.

KOMENTARI