instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Novi domaći susret za MNK “Sparta”

Novi domaći susret za MNK “Sparta”

Pred nogometašima Sparte sutra je novi prvenstveni izazov. Sanski nogometaši će ugostiti  ekipu  „Mujo Hrnjica“ iz Velike Kladuše. Utakmica u Gradskoj dvorani počinje u 15 sati, a sanski nogometaši ponovo očekuju veliku podršku sa tribina od svojih vjernih navijača

. U okviru 7. kola Prve Futsal lige FBiH grupa 4,  malonogometni klub „Sparta“ iz Sanskog Mosta sutra će ugostiti ekipu „Mujo Hrnjica“  iz Velike Kladuše. Spartanci su četvrti na tabeli sa 4 boda, dok su njihovi  protivnici treći sa 6 osvojenih bodova. Pomenimo, nogometaši „Sparte“  su tekuću sezonu odlično počeli.  U prvoj utakmici  su sa visokih 7:2 pobijedili ekipu „Bihać 1260“ .

Potom  slijedi osvajanje jednog boda na vrućem terenu upravo kod sutrašnjeg protivnika, rezultat u Velikoj Kladuši je glasio 3:3, a onda dolazi prvi ovosezonski i domaći poraz od 4:5 u derbiju protiv ekipe „Bubamara“ iz Cazina. Treba istaći da je „Sparta“ u ovoj dramatičnoj i do samog kraja neizvesnoj utakmici zaslužila barem jedan bod. Zatim slijedi poraz od 3:1 na teškom gostovanju kod ekipe „Konjodor“ iz Bužima, te u prošlom kolu izgubljena utakmica od 6:3 u gostima kod ekipe „Bihać 1260“. Slobodno možemo reći, da su igrači Sparte uz malo sportske sreće mogli imati više bodova  i bolji plasman na tabeli.

Dakle, sutrašnja utakmica se igra radi prestiža i boljeg plasmana na tabeli. Kladušani najavljuju da u Sanski Most dolaze da se nadigravaju i da pokušaju eventualno doći do pojede i stoga se očekuje uzbudljiva utakmica. Prednost Sanjanima je domaći teren i sanski nogometaši se nadaju da će uz pomoć velike podrške sa tribina doći i do nove  pobjede. S toga je iz MNK „Sparta“   upućen poziv navijačima i simpatizerima kluba da u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu i podrže domaće igrače.

Ujedno su Spartanci  svojim  sportskim prijateljima iz Velike Kladuše zaželjeli dobrodošlicu u gradu na devet rijeka. Utakmica se igra sutra sa početkom u 15 sati, a cijena ulaznice je 3KM.

KOMENTARI