instant fap
NaslovnicaSport

Senijad Ibričić donio konačnu odluku, od ljeta kreće nešto sasvim novo za njega

Senijad Ibričić donio konačnu odluku, od ljeta kreće nešto sasvim novo za njega

LEGENDARNI Senijad Ibričić (36) najavio je kraj igračke karijere. Miljenik Torcide i bivši reprezentativac BiH danas je član slovenskih Domžala, a s tim klubom će otići na svoje zadnje zimske pripreme prije nego što okonča sjajnu karijeru.

Ibričić u Domžalama ima status ikone, tu je već nekoliko godina i odlučio je da će kad skine kopačke i dalje ostati u klubu gdje će dobiti neku od funkcija.

“Moja porodica i ja odlučili smo da mi je ovo posljednja sezona u karijeri, ali ja ću ostati u klubu kasnije. Posljednje zimske pripreme sigurno ću odraditi na vrhuncu. Ovo je najteži dio sezone, ali bit će i tako na najbolji mogući način zaključiti nogometni put. To je važno i za mene i za cijelu momčad koja mora nastaviti nastupati na evropskoj sceni”, objasnio je Senijad Ibričić.

Ibričić je u Domžalama od 2017. godine, a prije je bio član Zagreba i Hajduka, u kojem je stekao status legende. Uprava Domžala ga iznimno cijeni i moglo bi mu ponuditi trenersku ili direktorsku stolicu, ali to se još ne zna, poznato je samo da će ostati u klubu.

Ibričić je u karijeri nakon Hajduka igrao u Lokomotivu iz Moskve te za niz turskih klubova, za reprezentaciju BiH je igrao devet godina, a od nacionalnog dresa se oprostio nakon Mundijala u Brazilu 2014.

36-godišnji Ibričić, inače veliki prijatelj našeg reprezentativca Edina Džeke, mogao bi u Domžalama raditi kao trener ili kao jedan od direktora, ali to će naknadno odlučiti sa rukovodstvom kluba koje ga izuzetno poštuje i želi da ostane tu.

KOMENTARI