instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Oaza mira – Ribnjak “Sasinka”

Oaza mira – Ribnjak “Sasinka”

Na lokalitetu rijeke Sasinke, u naselju Poljak, prije nekoliko godina izgrađen je ribnjak i riblji restoran čiji je vlasnik Ekrem Katkić.

Ovo mjesto je izolovana oaza mira koju u sve većem broju posjećuju Sanjani i posjetioci ovoga grada. Nasuprot nekadašnjim skladištima i veletrgovačkim objektima na području Silosa, u naselju Poljak, Katkić je izgradio kutak s etno motivima i restoran gdje se mogu probati riblji specijaliteti, ali i druga raznovrsna jela. Na ovakav korak se odlučio po povratku iz Švajcarske, a u ugostiteljski posao uložio je značajna sredstva postepeno izgrađujući dio po dio prostora pored rijeke Sasinke.

Ribu uzgaja u sopstvenoj režiji, tako da posjetioci u svako doba mogu konzumirati svježe riblje specijalitete koji se pripremaju na više različitih načina. Sadržaj upotpunjuje mini restoran, šadrvani, mostići i dječija igraonica.

Idilična slika za odmor nedaleko od centra grada. Pored Ekrema o gostima brigu vodi i Ferida Dedić, a ova mala ekipa čini sve da ovo mjesto savršeno funkcionira i da gosti budu zadovoljni.

KOMENTARI