instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Pobjeda sanskih rukometaša protiv Prijedora

Pobjeda sanskih rukometaša protiv Prijedora

Rukometaši „Sane 7“  nastavili su sa odigravanjem pripremnih utakmica pred nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH grupa sjever. Sinoć su na svom terenu u prijateljskom susretu bili bolji od pomlađene ekipe Rukometnog kluba „Prijedor“.

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sinoć je odigrana prijateljska utakmica u kojoj je RK “Sana 7” ugostila ekipu  RK “Prijedor”, člana Druge lige RS.  Utakmica je zadovoljila oko pedesetak rukometnih sladokusaca koji su uživali u igri obje ekipe. Viđen je borben i dopadljiv rukomet sa dosta lijepih akcija i efektnih pogodaka, te golmanskih intervencija.

Susret je završen pobjedom domaćina sa samo jednim golom  razlike, rezultat 25:24. U prvom  poluvremenu mlada gostujuća ekipa je dominirala, sve vrijeme bili su u vodstvu i prvi dio utakmice su riješili u svoju korist rezultatom 13:16. U nastavku druga slika na terenu. Domaća ekipa igra znatno borbenije i organizovanije, do 45. minute su nadoknadili prednost gostiju, a od 50. minute dolaze i u vodstvo koje su sačuvali do kraja.

Recimo, da je RK “Prijedor”, bivši premijerligaš, a potom i stabilan prvoligaš, nastupio sa znatno pomlađenim sastavom. Naime, kako nas je upoznao trener Zlatko Josić, zbog financijskih problema donesena je odluka da se klub preseli u Drugu ligu kako bi se stvorila jedna nova i kvalitetna generacija koja bi ovaj sportski kolektiv trebala vratiti na staze nekadašnje slave.

On je bio zadovoljan nastupom i zalaganjem svojih igrača, domaćinu se zahvalio na gostoprimstvu a pohvalio je dobru igru sanskih rukometaša. S druge strane smo već objavili da je u sanskom rukometnom klubu trenutna situacija u značajnoj mjsri stabilnija nego u prošloj sezoni. Uprava kluba polako rješava financijske probleme, a bitno je istaći da su počeli trenirati i igrači koji su se već bili oprostili od aktivnog igranja rukometom, tako da klub ponovo im veliki fond igrača

. Ipak, sinoć je “Sana 7” nastupila oslabljena zbog  opravdanog izostanka četiri prvotimca, ali trener Senad Maličević Huska naglašava da je zadovoljan sa borbenošću i prikazanom igrom svojih igrača.  Nastavak sezone u Prvoj rukometnoj ligi FBiH grupa sjever je za vikend 25./26. februara, a u prvom kolu u “Sana 7“ je slobodna,  dok prvu utakmicu igra na svom terenu 5. marta kada će ugostiti veoma jaku ekipu “Gračanica 2”.

KOMENTARI