instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Švicarski bend „Šuma čovjek“ u Sanskom Mostu

Švicarski bend „Šuma čovjek“ u Sanskom Mostu

U sklopu svoje prve bh. turneje, švicarski bend „Šuma čovjek“ u narednim danima održaće nekoliko koncerata u bh. gradovima. Njihovo prvo odredište je Sanski Most, gdje će nastupiti u okviru manifestacije „Ljeto na Sani“ 29. jula, na Trgu oslobodilaca u 21:00 sat. Nakon toga iste večeri zabavljaće goste i u popularnom klubu „Pub Now“.

Svojom diskografskom produkcijom, nastupima na najvećim festivalima, gostovanjima u televizijskim i radijskim programima, bend ŠUMA ČOVJEK etabliran je kao jedan od najuspješnijih savremenih pop sastava u Švicarskoj. U znatiželjnom miješanju kulturnih uticaja, osmočlani sastav muzičara iz Švicarske, BiH, Alžira, i Mađarske svira u ritmičnom mediteranskom pop zvuku i melanholičnim baladama motive polke, sevdalinke, brass, world i jazz muzike.

Švicarski dečki migrantskog porijekla pjevaju na francuskom, arapskom i B/H/S jeziku. Bend je neobični naziv dobio prema doslovnom prevodu naziva jedne ulice u Zürichu, uoči njihovog prvog javnog nastupa, kada su trebali izaći na scenu a nisu imali ime za bend.

Za 4 singla s albuma NO MANS LAND (2018.) i FATA MORGANA (2022.) snimili su video spotove u Srednjoj Bosni, a sada prvi put nastupaju u domovini vokaliste i glazbenika Ivice Petrušića, univerzitetskog docenta u Luzernu, porijeklom iz Guče Gore kod Travnika. Tokom turneje u BiH bend ŠUMA ČOVJEK pored Sanskog Mosta, održaće koncerte još u Mostaru, Travniku i Sarajevu.

KOMENTARI