instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Svečano otvorenje novoizgrađene džamije u naselju Krkojevci

Svečano otvorenje novoizgrađene džamije u naselju Krkojevci

Svečano otvorenje novoizgrađene džamije u naselju Krkojevci, zakazano je za narednu nedjelju, 7. augusta, a na ovome događaju se očekuje prisustvo građana Sanskog Mosta, ali i drugih gradova.

Trenutno su u toku posljednje pripreme za otvorenje ovog vjerskog objekta čija izgradnja je započela protekle godine, a svi građevinski radovi su izvedeni za nekih godinu dana. Vremenom se nametnula potreba za izgradnjom ovog vjerskog objekta, pa će želja džematlija i vjernika u Krkojevcima konačno biti ispunjena. Izgradnja džamije je finansirana sredstvima muslimana Kuvajta, posredstvom udruženja “Ihya al turâs al islami“.

Također, zasluge za realzaciju ove donacije pripadaju i humanitarnoj organizaciji „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.  Ovo je veliki događaj za mještane Krkojevaca koji o džamiji u svome naselju sanjaju godinama, s obzirom da su najudaljenije prigradsko naselje od centralne Hamzibegove džamije.

U narednu nedjelju očekuje se dolazak i prisustvo velikog broja gostiju te zvanica koji će uveličati svečano otvorenje novosagrađene džamije.

KOMENTARI