instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Privremena zabrana saobraćaja

Privremena zabrana saobraćaja

Zbog radova na rekonstrukciji regionalne ceste R-405, došlo je do privremene izmjene režima saobraćaja na ovoj dionici, te se saobraćaj u narednih nekoliko dana preusmjerava na druge pravce.

 U rješenju koje je donijelo Ministarstvo privrede USK, navodi se kako se odobrava privremena zabrana saobraćaja na regionalnoj cesti R-405, zbog izvođenja asfalterskih radova. Privremena zabrana saobraćaja se odobrava u dane: 16.,17.,19.,20. i 21. septembra u vremenu od 08 do 22 sata, a saobraćaj vozila se preusmjerava na alternativne pravce i to:

–          Za vozila do 3,5 tone – Gornji Kamengrad – Vrše – Donji Kamengrad i obrnuto,

–          Za vozila preko 3,5 tone na pravac Gornji Kamengrad – Okreč-Podvidača – Stari Majdan – Sanski Most i obrnuto, te pravac Gornji Kamengrad – Hrastova Glavica – Čirkići – Okanova Bukva – Budimlić Japra – Gornji Agići – Donji Agići i obrnuto.

Resorno ministarstvo donijelo je ovakvo rješenje na osnovu zahtjeva izvođača radova, firme „E – Beganović“ iz Cazina, a za provođenje datih odredbi nadležno je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsjećamo, na regionalnoj cesti R-405, na dijelu saobraćajnice koja prolazi kroz Donji Kamengrad, u toku su radovi na postavljanju novog sloja asfalta.

Inače, riječ je o radovima na rekonstrukciji ove saobraćajnice u dužini od 3 kilometra, kako bi se u konačnici poboljšalo funkcionisanje saobraćaja.

KOMENTARI