instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Bravo za košarku u Sanskom Mostu

Bravo za košarku u Sanskom Mostu

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu je odigrana utakmica  3.  kola Lige mladih USK u kojoj su pioniri OKK „Sana“ sa 7 poena razlike  pobijedili svoje vršnjake  iz  KK „Krajišnik“  Velika Kladuša.

Krajnji rezultat je glasio 64 : 57. Domaći igrači su efikasnom i borbenom igrom u prvom poluvremenu nadigrali svoje protivnike, ali u nastavku dosta bolja igra Kladušana koji ipak nisu uspjeli dostići veliku prednost iz prvog dijela utakmice tako da Sanjani zasluženo dolaze do prve ovoseznske pobjede.

Trener omladinskih selekcija OKK „Sana“ Amir Pašalić je čestitao svojim igračima na uspjehu, ali i igračima protivničke ekipe za dobru, fer i korektnu igru.

On kaže da je zadovoljan igrom svojih pulena posebno na zalaganju i borbenosti. Pašalić naglašava da njegova ekipa u svakoj utakmici ide na pobjedu, ali ponovo ističe da u tekućem prvenstvu rezultat nije u prvom planu nego da se dječaci što više takmiče i stiču takmičarsko iskustvo, ali i da se upoznanaju i druže s svojim vršnjacima iz drugih općina USK.

Također odličnu utakmicu su odigrale i kadetkinje ŽKK „Sana“ koje su u trećem kolu lige mladih USK na svom terenu visoko porazile ekipu „Velike Kladuše“. Sanske košarkašice su opravdale ulogu favorita i nadigrale su svoje protivnice u svim segmentima igre,  te slavile pobjedu od čak 26 poena razlike, rezultat 67:41.

Najefikasnija u redovioma domaćima bila je Hena Maunić sa 26 poena, slijede  Nudžejma Kaltak sa 12,  Adna Kuželj 10, Džana Mešić 7 ,Selina Salešević 6, Merisa Kukavica 4  i Emina Hasanbegović 2 poena. T

Trener Emir Lasić kaže da su njegove pulenke odradile sve dogovoreno i  ekipa polako,  ali sigurno ulazi u formu što pokazuju i dvije vezane pobjede.  On ističe da pravi test očekuje u narednu nedjelju kada gostuju kod kadetkinja  KK „Bihać“. Ujedno se  zahvalio vjernoj publici koja je ponovo dala potrebnu podršku.

KOMENTARI