instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Naknada za izvođenje praktične nastave

Naknada za izvođenje praktične nastave

Općina Sanski Most raspisala je Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privrednim subjektima s područja Općine Sanski Most, za subvenciju naknade za izvođenje praktične nastave.

Pravo apliciranja imaju privrednici s područja Sanskog Mosta koji organiziraju praktičnu nastavu za učenike završnih razreda srednjih strukovnih usmjerenja.

Predmet Javnog poziva je dodjela poticajnih sredstava privrednim subjektima za subvenciju naknade koju privredni subjekti isplaćuju učenicima za učesće u praktičnoj nastavi za strukovna usmjerenja u proizvodnoj industriji i zanatstvu na području Općine Sanski Most tokom školske 2022/23. godine.

Poticajna sredstva, do kraja 2022. Godine, u ukupnom iznosu od 45.000,00 KM će se dodijeliti na način namjenskog utroška iz budžeta Općine, a ostatak sredstava čija će se realizacija nastaviti u 2023. godini, biće planirana u budžetu Općine Sanski Most za narednu godinu.

Navedena podsticajna sredstva ostvariti će samo lica i subjekti koji u redovnom poslovanju sprovode praktičnu nastavu za učenike završnih razreda III i IV stepena srednjih strukovnih usmjerenja, a koji se bave proizvodnom djelatnošću ili uslugama u oblasti proizvodnje, te proizvodnog i uslužnog zanatstva.

Sredstva su namijenjena za finansiranje troškova naknade praktične nastave za najviše 50 učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola s područja Općine Sanski Most.

Javni poziv je otvoren do 11. novembra 2022. godine.

KOMENTARI