instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Počele pripreme nogometaša Podgrmeča

Počele pripreme nogometaša Podgrmeča

Za nogometaše „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta završen je zimski odmor. Jučer je odrađen prvi trening u okviru priprema za predstojeće prvenstvo Prve lige Federacije BiH.

Na spisku šefa Stručnog štaba sanskog prvoligaša, Benjamina Ključanina, nalazi se 28 igrača. Radi se  većinom o igračima koji su branili boje kluba u prvom dijelom šampionata, a pripremama je priključeno i pet igrača koji su se nametnuli svojim igrama u omladinskom pogonu kluba. Trener Ključanin ističe, da trenutno nema potrebe za  dovođenjem pojačanja, ali i ta mogućnost nije isključena ako bude potrebno. „Vrlo je bitno da su pripreme počele na vrijeme i da nismo zakasnili s obzirom da smo imali određenih problema oko dogovaranja početka priprema. Zaista smo smogli snage, a Općina Sanski Most je izišla u susret i ispunila svoja obećanja. Mi smo zadržali sav igrački kadar, izuzev Muamera Salibašića koji je napustio klub, ali pripremama su se priključili bivši igrači Podgrmeča Sanel Jusović i Boris Muzgonja na koje ćemo računati u nastavku sezone. Na raspolaganju imamo 28 igrača, ali spisak nije konačan.

Vjerovatno će neko otpasti, a ako bude potrebno priključiće se neko od novih igrača. Svi će igrači dobiti šansu da se tokom redovnih treninga i u kontrolnim utakmicama nametnu za prvi tim, odnosno da uđu u uži izbor na koje će se moći računati u nastavku sezone. Igraće onaj ko to zaslužuje, ko bude najbolji i u datom momentu ko bude potreban klubu.

Igrači koji zasluže da nose dres Podgrmeča, sigurno će ga dobiti“, kaže Ključanin. Pripreme nogometaša  Podgrmeča će se obaviti u Sanskom Mostu, a trenirat će se dva puta dnevno na Gradskom stadionu i u teretani sportske dvorane. Planirano je da se održi oko 40 treninga i najmanje šest kontrolnih utakmica, ako to dozvole vremenski uslovi. Podgrmeč je prvi dio sezone završio na osmom mjestu sa 22 boda i bilasnsom šest pobjeda, četiri remija i pet pozara sa gol razlikom 18:21. „ Mi smo u protekloj jesenjoj polusezoni napravili dobar rezultat, ali taj rezultat ne smije da nas zavara. Ispred nas je još 15 kola proljetnog dijela prvenstva i očekuje nas još veliki broj teških utakmica. Ako želimo da zadržimo prvoligaški status mislim da moramo za 30 do 40 posto biti jači ove godine. Svi klubovi koji su u zoni ispadanja se pojačavaju i ozbiljno se pripremaju kako ne bi napustili društvo najboljih.

Podgrmeč je igrao dobro prošle polusezone i zasluženo se nalazi na sredini tabele. Ipak, smatram da to nije dovoljno i ako želimo da zadržimo prvoligaški status moramo biti jači, moramo se uozbiljiti, moramo sve podrediti tom cilju, a to je da budemo stabilan prvoligaš“, ističe Ključanin. Nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH počinje 9. marta, a Podgrmeč će ugostiti Rudar iz Kaknja. U prvom dijelu šampionata Rudar je na svom terenu slavio rezulatom 2:0.

KOMENTARI