instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Uoči predstavljanja “procurile” specifikacije i Samsungovog Galaxyja S23 Ultra

Uoči predstavljanja “procurile” specifikacije i Samsungovog Galaxyja S23 Ultra

Danas je očigledno dan za otkrivanje detalja o Samsungovim nadolazećim mobitelima koji će biti zvanično predstavljeni narednog mjeseca.

Nakon što smo vidjeli rendere i specifikacije Samsungovih smartphonea Galaxy S23 i Galaxy S23 Plus, ubrzo je došao red i na Galaxy S23 Ultra.

Najbolji model iz Galaxy S23 serije mobitela imat će kameru od 200 MP s novim ISOCELL HP2 senzorom, dok će biti zadržana ulraširoka i telephoto kamera korištena i za Galaxy S22 Ultra. Ipak, predsjedni

Samsung će na evropsko tržište plasirati Galaxy S23 Ultra sa Snapdragon 8 Gen 2 procesorom kombinovanim sa 8 ili 12 GB LPDDR5 RAM-a, ali se postavlja pitanja zašto novija LPDDR5X tehnologija nije implementirana.

Uređaj će koristiti 6,8-inčni 2X Dynamic AMOLED ekran 1.440p rezolucije s gustoćom piksela od 500 ppi. Ekran će biti zaštićen Gorilla Glass Victus 2 staklom, koje je nešto čvršće od Victus+ stakla korištenog za model S22 Ultra. Veličina će biti gotovo ista s jedva uočljivim razlikama u sve tri dimenzije.

Galaxy S23 Ultra će napajati baterija kapaciteta 5.000 mAh s podrškom 45W punjenja, baš kao što je slučaj s prethodnikom. Novi smartphone će koristiti operativni sistem Android 13 s One UI 5.1 interfejsom, a podržavat će Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E i UWB povezivanje.

Predstavljanje je zakazano za 1. februar, a Galaxy S23 Ultra će biti dostupan u crnoj, ljubičastoj, zelenoj i cream boji. Prošlogodišnji model je koštao najmanje 1.250 eura, tako da se postavlja pitanje da li će Samsung povećati cijenu ili ne.

KOMENTARI