instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Podgrmeč nadomak prve lige FBIH

Podgrmeč nadomak prve lige FBIH

Nogometaši Podgrmeča ostvarili su značajnu gostujuću pobjedu u Jajcu. Sa visokih 4:0 porazili su NK „Maestral 95“ u okviru 15. kola Druge nogometne lige F BiH grupa zapad. Zgoditke za sanskog drugoligaša su postigli Krantić, Habibović, Karić i Seferović, a rezultat je mogao biti i daleko veći  da su jučer razigrani sanski nogometaši realizirali veliki broj stvorenih prilika.

Nakon ove pobjede nad trećeplasiranom momčadi prvenstva, slobodno se može reći, da je NK Podgrmeč novi član Prve lige F BiH. Trebalo bi se desiti pravo čuda pa da sanski drugoligaš prokocka priliku koju čeka osam  godina. Naime, iako je ostalo još šest prvenstvenih kola, Podgrmeč ima nedostižnih 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim NK Vitezom, koji je jučer na svom terenu poražen od NK „Vlašića“ iz Turbeta. Tako , Podgrmeč sebi može dozvoliti  luksuz da do kraja šampionata i izgubi pojedinu utakmicu, ali s obzirom na povoljan raspored, teško da može izgubiti prvo mjesto.

Treba naglasiti, da nogometaši Podgrmeča ruše sve rekorde u drugoligaškom prvenstvu. Sanjani su u 14 odigranih kola osvojili čak 43 boda uz  bilans 13 pobjeda i samo jednim neriješenim ishodom. Također, rekordna je i gol razlika jer su sanski nogometaši postigli čak 52 gola, a primili samo osam. Obzirom da Podgrmeč do kraja prvenstva ima još šest utakmica i to sa slabijim protivnicima, očekivati je da će bodovni saldo i gol razlika biti daleko veći i da će rekord Podgrmeća svakako biti upisan u istoriju Druge lige koji će biti teško oboriti.

U narednom kolu sanski nogometaši će ugostiti momčad NK „Una“ iz Kulen Vakufa.

KOMENTARI