instant fap
NaslovnicaSanski Mostslajder

Pripremali atentat na načelnika Sanskog Mosta!

Pripremali atentat na načelnika Sanskog Mosta!

Na dr. Mustafu Avdagića (SDA), načelnika općine Sanski Most, koji radi i kao subspecijalista abdominalne hrirugije u Općoj bolnici u tom gradu, pripreman je atentat!

„Dnevni avaz“ saznaje da je policija sinoć zbog toga privela dvije osobe, Predraga Ćurguza iz Ljubije kod Prijedora i Bojana Kalacuna iz Tomine kod Sanskog Mosta.

Ozbiljnost namjera

– Priveden je B. K. iz Sanskog Mosta, rođen 1984. godine, zbog dojave da je pripremao ugrožavanje sigurnosti jedne osobe iz Sanskog Mosta. Da bismo to spriječili, radimo na provjerama i utvrđivanju ozbiljnosti namjera – kazala nam je sinoć oko 19.30 sati kantonalna tužiteljica Sadeta Muhić iz Odjela Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) u Sanskom Mostu, koja je u prostorijama Treće Policijske uprave (PU) ispitala osumnjičene.

Muhić je potvrdila i da je obavila informativni razgovor sa P. Ć. Saznajemo da se Ćurguz sumnjiči da je učestvovao u pripremi postavljanja eksplozivne naprave pod privatno ili službeno motorno vozilo Mustafe Avdagića.

Prema neslužbenim informacijama, Ćurguz je priznao da je dobio ovaj zadatak od Kalacuna. U policiji i Tužilaštvu do zaključenja ovog broja nismo uspjeli saznati je li za dvojicu privedenih zatraženo određivanje mjere pritvora.

Poslao SMS

Vijest o pripremi atentata na načelnika Sanskog Mosta počela je kružiti gradom nakon što je primijećeno da je u noći sa 15. na 16. novembar policija, što je neuobičajeno kada je riječ o njemu, osiguravala i njegovu i kuću njegovih roditelja u sanskom naselju Mahala. Također je u krugu Treće PU čuvano njegovo službeno vozilo džip Toyota.

Prema „Avazovom“ izvoru, Ćurguz je putem posrednika tražio izvjesnu sumu novca od sanskog načelnika kako bi mu otkrio ko sprema postavljanje eksplozivne naprave. On je, navodno, tom posredniku poslao i SMS u kojem je potvrdio tu namjeru.

Također, postoji i varijanta priče koju policija istražuje, a prema kojoj je Ćurguz bio zadužen da pronađe osobu u Beogradu koja bi počinila ovo krivično djelo.

Je li motiv smjena Kalacunovog oca?

Avdagić jučer nije želio govoriti o ovom slučaju, ostavljajući policiji da radi svoj posao. Ipak, dodao je da mu je poznato kako je Bojan Kalacun sin Đure Kalacuna, bivšeg državnog službenika u Općini Sanski Most koji je umro prije 15-ak dana.

Dolaskom na mjesto načelnika Sanskog Mosta, Avdagić je Kalacuna smijenio s pozicije šefa Službe za urbanizam zbog zdravstvenih razloga.

Saznajemo i to da bi motivi za osvetu načelniku Avdagiću 29-godišnjeg Kalacuna, ako Tužilaštvo USK potvrdi te sumnje, mogli biti zaista bizarni. Navodno je Kalacun tvrdio kako je Avdagić kriv za sve što se desilo njegovom ocu Đuri Kalacunu.

 Izvor: avaz

KOMENTARI