instant fap
NaslovnicaSport

Podgrmeč u zoni opstanka

Podgrmeč u zoni opstanka

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 22. kola Prve lige Federacije BiH u nogometu. Sanski prvoligaš Podgrmeč do nova tri boda je došao bez odigrane utakmice i službenim rezultatom 3:0, jer je trebao gostovati kod Troglava u Livnu, ali je ovaj klub odustao od takmičenja.

Uz to, za Sanjane su izuzetno povoljni rezultati klubova iz opasne zone, tako da se nakon ovog kola Podgrmeč popeo na jedanastu poziciju na tabeli. Naime, Mladost je kod kuće igrala neriješeno 1:1 protiv Budućnosti, dok je Igman na svom terenu poražen od Rudara rezultaom 1:2. Važnu domaću pobjedu ostvarila je Iskra koja je sa 2:0 porazila Branitelja, a Gradina je pred svojom publikom sa mininalnih 1:0 savladala Orašje. U ovom kolu vodeći trojac je ostvario pobjede tako da nije došlo do promjene na čelu prvenstvene ljestice. Vodeće Jednstvo je do zlata vrijednih bodova došlo pobjedom od 1:0 na gostovanju kod Čapljine, Sloboda je deklasirala momačad Goška rezultatom 5:1, dok je Bratstvo ostalo u utrci za prvo mjesto pobijevši sa na gostovanju momčad Radničkog rezultatom 1:2.
Prvo mjesto na tabeli i dalje drži Jedinstvo sa 52 boda, druga Sloboda ima 49, treće Bratstvo 48, a četvrti Rudar 46 boda. Na petom mjestu je Gošk sa 33 boda, koliko ima i šesto Orašje, sedma Gradina ima 31 bod, osma Čapljina 30, deveti Branitelj 29 i osmi Radnički 28 bodova. Podgrmeč je sada na jedanaestom mjestu sa 27 bodova i ima dva boda više od prvog kluba iz opasne zone. Dvanaesta Mladost ima 25 bodova, Budućnost je trinaesta sa 24, četrnaesti Igman 23, te petnaesta Iskra 20 bodova. Posljednji je Troglav koji je odustao od takmičenja.
U narednom kolu Podgrmeč dočekuje Mladost, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u prvoligapškom društvu. Derbi 23. kola igra se u Gračanivi gdje Bratstvo dočekuje lidera Jedinstvo, dok Sloboda gostuje kod Budućnosti u Banovićima. U ostalim susretima se sastaju: Branitelj – Gradina, Orašje – Igman, Iskra – Čapljina, Gošk – Radnički, a slobodan je Rudar

KOMENTARI