instant fap
NaslovnicaMagazin

Revolucija: Samsung je uspio ubrzati Wi-Fi vezu za čak pet puta!

Revolucija: Samsung je uspio ubrzati Wi-Fi vezu za čak pet puta!

freewifi

Vjerujemo da to do sada niste znali, ali principi i protokoli na kojima radi današnji Wi-Fi stari su preko 20 godina i do danas se nisu suštinski previše mijenjali. S obzirom na streloviti razvoj računalne i IT tehnologije ovako stari sustav iskače kao svinja iz jacuzzija, ali neki osnovni zakoni fizike i nedostatak inženjerske spretnosti jednostavno nisu dopuštali da dođe do neke značajnije nadogradnje. Hvala bogu da je tu jedan Samsung i njihova misija da nas u najkraćem mogućem roku izbave iz mračnog doba sporogwirelessa!

Njihov novi Wi-Fi standard tako povećava brzine prijenosa za čak pet puta, što znači da ćete sada moći prebacivati filmove, slike i glazbu s jednog uređaja na drugi gotovo trenutačno. Nove će se brzine tako kretati od 866 Mbps pa sve do vrtoglavih 4,6 Gbps, što znači da će se formati veličine nekoliko gigabajta prebacivati u otprilike isto toliko sekundi. Možda ova vijest prolazi lagano ispod radara, ali definitivno bismo trebali malo bolje razmisliti što to znači za moderne uređaje i računalnu tehnologiju… sigurno daleko više od pretjerano forsiranog i umjetno nabrijanog iPhonea 6!

Ovakvo je povećanje brzine moguće jer novi standard djeluje na frekvenciji od 60 GHz i predstavlja značajan skok naspram prijašnjih 2,4 GHz (802.11b) i 5 GHz (802.11a). Do sada tako nešto nije bilo moguće jer bi signal počeo vrlo brzo slabiti i gubiti se pa je neka normalna i stabilna uporaba bila gotovo nemoguća, ali iz Samsunga sada tvrde kako su našli rješenje u drugačijem dizajnu antena i odašiljača. Ajde, vjerovat ćemo im na riječ… do sada nas još nisu prevarili. Bilo kako bilo, novi bi se Wi-Fi u nekim njihovim uređajima trebao naći već sredinom 2015. godine, a nimalo ne sumnjamo da će se i drugi tehnološki divovi odlučiti zasladiti ovom prilično korisnom tehnologijom.

KOMENTARI