instant fap
NaslovnicaINMEDIA OGLASI

Bajkovite fotografije Bišćanke Maje Topčagić ostavljaju bez daha!

Bajkovite fotografije Bišćanke Maje Topčagić ostavljaju bez daha!

Mlada fotografkinja Maja Topčagić rođena je u Bihaću prije 25 godina, a njene fotografije ostavljaju bez daha, piše bh. novinska agencija Patria.

majaaida-topcagic

Mlada fotografkinja Maja Topčagić rođena je u Bihaću prije 25 godina, a njene fotografije ostavljaju bez daha, piše bh. novinska agencija Patria.

Njene fotografije krasile su brojne naslovnice magazina, knjiga, objavljene se u italijanskom izdanju modnog časopisa Vogue, američkom Popular Photography, kao i vodećim bh. magazinima.

Sve što zna o fotografiji naučila je sama. S 19 godina dobila je prvi digitalni aparat koji je promijenio njen život. Od tada je fotografija njena najveća ljubav.

Iako je završila matematiku i informatiku, nikada se nije odrekla fotografije. Za nju su matematika i umjetnost srodne duše. Više je okrenuta umjetničkoj fotografiji i ženskim modelima.

– Trudim se da moje fotografije budu bajkovite i magične pa biram za modele djevojke koje imaju neobične crte lica, prirodnu ljepotu i koje zrače nečim što će privući oko posmatrača. Također zapisujem svoje snove, pa ih nekada i realiziram – kazala je Maja.

Inspiraciju nalazi i u u filmovima, knjigama, običnim ljudima, razgovorima ili jednostavno pogledu na svijet njenim očima.

Pred njenim fotoobjektivom našle su se brojne djevojke, žene, majke, a jedna od njih je i Aida Đapo, jedini vintage model, dizajnerica Nina Varga, kao i obične djevojke. Neke od Majinih najpoznatijih fotografija su crvenokose djevojke s plavim očima. I njima posvećuje posebnu pažnju. Fotografije dorađuje pomoću kompjuterskih programa gdje provede i deset sati dnevno.

Njen najveći izazov su vjenčanja i mala djeca. Kako kaže, velika je odgovornost kada slikate nečiji najvažiji dan u životu.

Više o Maji i njenim fotografijama pogledajteovdje i http://majatopcagic.com/

KOMENTARI