instant fap
NaslovnicaUncategorized

Došci se sjećaju svojih Šehida

Došci se sjećaju svojih Šehida

U selu Došci se privodi kraju spomen obilježje koje su vrijedni mještani posvetili nevino stradalim civilima ovog područja. Među 15 brutalno ubijenih Doščana zločinačka vojska je ubila i trogodišnje dijete šaljući jasnu poruku da osim Srbima u Sanskom Mostu drugima mjesta nema.

Osim izgradnje spomen obilježja, uz podršku lokalne vlasti mještani su izgradili zaštitne i potporne zidove uz rječicu Hatiraj koja je posebno u vremenu obilnih kiša donosila štetu na lokalnoj infrastrukturi i poljoprivrednicima.

11057798_892448887504159_6038578395694044511_n

Načelnik Avdagić je čestitao džematu Došci i građevinskom odboru na jedinstvu i odlučnosti da izgrade ovako zahtjevno i lijepo spomen obilježje. Pozvao je i sve druge Sanjane da naredni petak posjete Došce i prisustvuju svečanosti otkrivanja spomen ploče u ovom naselju.

Predsjednik odbora za izgradnju Dursum Burnić nije krio zadovoljstvo urađenim projektom ali i zahvalnost svojim komšijama i džematlijama na nesebičnoj podršci.

dosci

Burnić se zahvalio i lokalnoj vlasti na čelu sa načelnikom Mustafom Avdagićem koji su od samog početka izgradnje do završnih radova pružali podršku mještanima Došaca.

Idejno rješenje za izgradnju ovog spomen obilježja izradio je mladi inžinjer Haris Zulić.

KOMENTARI