instant fap
NaslovnicaUncategorized

Nogometašice Rudara uz malenu Ajlu

Nogometašice Rudara uz malenu Ajlu

Ovih dana u Sanskom Mostu se provodi velika humanitarna akcija kako bi se spasio život djevojčice Alje Kvrgić, iz sela Vrhpolja. Malenoj Ajli je potrebna pomoć dobrih ljudi, a akciji se priključio i Ženski nogometni klub „Rudar“ iz Kamengarad koji u naredni ponedeljak organizuje humanitarnu utakmicu.

Gošće se nogometašice „Željezničara“ iz Bosanske Krupe, člana Prve lige Federacije BiH. Utakmica počinje u 15.30 sati na stadionu u Kamnegradu, a svoj dobrinos ovom humanitarnom događaju će dati i pionorske selekcije NK „Rudara“ i „Podgrrmeča“ koji će utakmicu odigrati od 14 sati.

Prema riječima Ervina Terzića, predsjednika Skupštine ŽNK „Rudar“, za humaniratnu akciju neće biti štampane ulaznice, nego se posjetioci sami odrediii novčani iznos koji će donirati. Malena Ajla Kvrgić ima 7. godina, a trenutno živi sa obitelji u Vrhpolju. Oboljela je od bolesti koja se zove Aplastična Anemija, stanje u kome koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zamjeni stare krvne ćelije. Prije dvije sedmice vađena joj je koštana srž u Sarajevskoj bolnici.

Ako ne bude bilo pomoći od lijekova koje bude koristila, potrebna će joj biti transplentacija kosti. Po Ajlinom tijelu su se počeli pojavljati krvni podljevi i od tada njeni roditelji obilaze doktore u Sanskom Mostu i Bihaću. Aajla se trenutno nalazi u bolnici u Sarajevu.Roditelji Džemal i Rasema nisu u mogućnosti pružiti svojoj kćerci neophodnu liječničku pomoć i zato mole sve ljude koje imaju srce da im pomognu u novčanim iznosima za lijekove i ostale troškove.

Dakle, malenoj Alji je potrebna pomoć dobrih ljudi i svi koji žele pomoći našoj oboljeloj sugrađanki svoju humanost mogu pokazati na pomenutoj humanotarnoj utakmici S toga se nadamo da će stadion u Kamengradu u ponedeljak biti pun.

KOMENTARI