instant fap
NaslovnicaUncategorized

Skupljeno preko 12 000 KM za Ajlu

Skupljeno preko 12 000 KM za Ajlu

Građani Sanskog Mosta još jednom su pokazali svoju humanost. U prepunoj Gradskoj dvorani sinoć je održana humanitarna večer pod nazivom „Sana za Ajlu“ sa ciljem prikupljanja novčanih sredstva za liječenje djevojčice Ajle Kvrgić.

U sklopu ovog događaja odigrano je nekoliko revijalnih malonogometnih utakmica u kojima su nastupile ekipe sastavljenje od pripadnika Petog i Sedmog korpusa Armije R BiH, zatim ekipa imama Medžlisa Iskamske zajednice Sanski Most, te ekipa Prijatelji za koju su nastupili igrači koji većiniom igraju u inostranim klubovima.Specijalni gosti su bili nogomataši Senijad Ibričić i Haris Seferović

.Obzirom da su rezultati ovih utakmica bili u drugom planu, nećemo ih ni objaviti, ali svi igrači zaslužuju zahvalniost na doprinosu u ovoj velikoj humanitarnoj akciji. No, sinoć su najviše aplauza od zadovoljne publike pobrali dječaci iz Škole nogometa „ Zmaj 17“, koji su svojom igrom i efektnim potezima još jednom dokazali da Sanski Most ne treba da strahuje za svoju nogometrnu budućnost.

Također, publiku je oduševio i nastup najmlađe folklorne sekcije „Mahala –Čaplje“.Organizatori humanitarne večeri “Sana za Ajlu” bili su portal “Inmedia” i udruženje “Plan B”.

Kako je na svojoj fb stranici napisao jedan od organizatora, Arnel Terzić, sinoć je prikupljeno ukupno 12 500 KM – ulaznice 5000 KM, dobrovoljni prilozi 2500 KM i Opcina Sanski Most 5000 KM.

Pomenimo, djevojčica Ajla je oboljela od teške bolesti, aplastična anemija, koja predstavlja nemogućnost da se u koštanoj srži stvaraju nove krvne stanice koje bi zamijenile stare.

Kako bi se spasio život male djevojčice neophodno je da se obavi operacija u inostranstvu, obzirom da domaći klinički centri nemaju potrebne kapacitete za tako komplikovan operativni zahvat. Nakon pripreme na Kliničkom centru u Sajarevu, Ajla je upućena u italijanski grad Trst, gdje bi se trebala obaviti pomenuta operacija.

Obzirom da je ona veoma skupa, a roditelji djevojčice nemaju novca da je plate, potrebna je pomoć dobrih ljudi. Zbog toga su u proteklom periodu u Sanskom Mostu organizirane brojne humanitarne akcije kako bi se spasio život naše male sugrađanke čime je ovaj grad pokazao da su njegovi stanovnici humanisti i ljudi dobrog srca.

Ajla sretno.

 

KOMENTARI