instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Promocija ženske košarke

Promocija ženske košarke

Ljubitelji košarke u Sanskom Mostu u narednu sutra će moći uživati u novoj utakmici mladih igračica iz ovog grada. ŽKK „“Sana“ će odigrati prijateljsku utakmicu sa ŽKK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe.

Utakmica se igra u u sklopu priprema pred novu sezonu, a ovo će biti prva kontrolna utakmica podmlađenog sastava sanskog kluba pred predstojeće prvenstvene okršaje i stoga će šansu da se dokažu dobiti sve djevojke koje redovno treniraju. Utakmica se igra u Gradskoj dvorani sa početkom u 11:30 sati.Iz Ženskog košarkaškog kluba „Sana“ pozvali su građane Sanskog Mosta , a posebno djecu i omladinu, da budu u što većem broju na tribinama Gradske dvorane i daju podršku sanskim košarkašicama.

Kad je riječ o sanskom ženskom košarkaškom klubu, prvu ekipu većinom čine mlade košarkašice, juniorke i kadetkinje. Njih oko 15 već duže vrijeme se pripremaju za novu sezonu Kantolanle lige USK, trenirajući tri puta sedmično u Gradskoj dvorani, a odigrale su i nekoliko prijateljskih utakmica. Također, ŽKK „Sana“ ima mlađe i selekcije, tako da treniznima sa prvom ekipom prisustvuje i oko petnaestak djevočica. Ovih dana se vrši upis novih članica.

Sve zainteresirane djevojčice i djevojke koje žele biti dio ovog sportskog kolektiva trebaju se javiti tokom održavanja treninga u Gradskoj dvorani, utorkom u 19:30, srijedom od 19 sati i subotom od 11:30 sati, a sa sobom trebaju ponijeti dvije slike i rodni list zbog registracije. Iz ŽKK „Sana“ upućen je poziv mladim Sanjanka da se uključe u sportki život našeg grada i kako se naglašava – sve su dobro došle bez obzira na starosnu dob.

KOMENTARI