instant fap
NaslovnicaSanski Most

Na igralištu „Radničkog“ u Zdeni se radi punom parom

Na igralištu „Radničkog“ u Zdeni se radi punom parom

Na igralištu Nogometnog kluba „Radnički“ u Zdeni skoro već mjesec dana se sprovode  aktivnosti na uređenju i sanaciji tamošnjih objekata kako bi se u novom ruhu dočekao jubilej 60 godina od osnivanja kluba.

Igrači i rukovodstvo ovog uzoritog sportkog koletiva  je popravilo ogradu oko stadiona, sanirane su klupe i nastrešnice za rezervne igrače i delegate, ofarbani su ograda i stative na golovima, popravljaju se i farbaju triibine. Svi poslovi su odrađeni na dobrovoljnoj osnovi, a materijal je nabavljen zahvaljujući pojedinim vjernim donatorima kluba. Ovih dana se izode radovi na sanaciji i uređenju klupskih prostorija. Potreban meterijal je obezbjeđen putem projekta  „Nansen dijalog centra“ iz Prijedora,  a prvenstveno zahvaljujući Erki Veliću i Alenu Grgiću,  članovima Upravnog odbora NK „Radnički“, koji su prisustvovali seminarima ove nevladine organizacije.
„Radi se o projektu interetničke komunikacije i međuentitetske saradnje u prijedorskoj regiji sa fokusom na općine Prijedor i Sanski Most. U ovaj projekat je uključeno  pet sanskih mjesnih zajednica, među kojima je mjesna zajednica Zdena. Prostorije kluba obnavljamo iz razloga što se one ujedno koriste i za sastanke, kao i za ostale aktivnosti ove mjesne zajednice“. kaže Velić. On naglašava de se na stadionu u Zdeni svaki dan od 17 sati radi punom parom, te je  pozvao sve prijatelje i simpatizere NK „Radničkog“  koji su u mogućnosti da pomognu da to ucine, jer blizi se proslava 60 godina od postojanja  kluba.
Treba istaći, da se NK „Radnički“, kao i većina klubova u BiH, nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Zbog toga se  trenutno  seniori i niže uzrasne kategorije takmiče samo u Općinskoj ligi Sanski Most. Kako je naglasio predsjednik NK „Radnički“, Hamid Cerić, ima još Zdenjana koji vole i osjećaju ovaj klub i neće dozvoliti da se nogometni simbol Zdene ugasi i prestane  sa radom. On ističe, da posebno raduje činjenica što djeca i omladina iz ovog dijela sanske općine imaju gdje da se druže i igraju nogomet i sklonjena su sa ulice.
„ Zahvaljujući dobrom trenerskom radu u klubu, već  ima nekoliko talenata koji će zasigurno izrasti u kvalitetne igrače.  Mi u Radničkom se nadamo  boljim vremenima i povratku kluba na stazu stare slave“, kaže Cerić. On dodaje, da je Upravni odbora kluba  donio odluku da se prigodni sportski i zabavni sadržaji u okviru obilježavanja jubileja 60 godina NK „Radničkog“ održe od 1. do 10. jula ove godine, a građani će na vrijeme biti obavješteni o terminima obilježavanja  ovog historijskog datuma kako za mjesnu zajednicu Zdena, tako i za općinu Sanski Most. Cerić se ujedno i zahvalio svima koj su dali svoj nesebičan doprinos na dosadašnjem uređenju stadiona u Zdeni.

[flagallery gid=10 name=Gallery]