instant fap
Naslovnicainmedia danas

Podrška doktorici Elijaš

Podrška doktorici Elijaš

Doktorica sanske bolnice, heroina o kojoj smo pisali kada je COVID-19 odnosio živote stotine hiljada ljudi širom svijeta, Nada Elijaš najzaslužnija je što su građani Sanskog Mosta ovu pandemiju podnijeli s minimalnim gubicima.

Uz suosjećanje sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije od posljedica opakog virusa, ne možemo zaboraviti, ne smijemo zaboraviti zahvalnost doktorici Nadi Elijaš koja je odmah stala na prvu liniju odbrane svog grada i spašavala život po život, koristeći svoje znanje i profesionalnost da pomogne građanima Sanskog Mosta kada nam je bilo najteže.

Ovih dana na društvenim mrežama pruža se podrška Amiru Islamčeviću (Narodni pokret) jer je, uz vijećnike Stranke demokratske akcije, Selvira Korlata (SBB) te nezavisne vijećnike Mensura Seferovića i Muju Sinanovića, podržao inicijativu da se odblokira Komunalni fond. Odsustvo Predsjedavajuće OV-a Sande Čekić i njenog zamjenika Jasmina Mujačića rezultiralo je izborom novog rukovodstva Vijeća, pri čemu je Nada Elijaš jednoglasno izabrana za Predsjedavajuću.

Nakon izbora uslijedile su prijetnje doktorici Elijaš, a kako se može vidjeti po komentarima građana, progon Nade Elijaš predvodi upravo Sanda Čekić. 

Ovim putem javno tražimo od Sande Čekić, bivše predsjedavajuće OV Sanski Most da ili potvrdi ili demantuje ove navode. Kao portal u službi građana također, bezrezervnu podršku dajemo doktorici Nadi Elijaš. Ničije stranačko opredjeljenje ne smije biti razlogom za progon i diskriminaciju na radnom mjestu, ali čini se da Sanda Čekić prosto uživa u prijavama Ombudsmenima zbog kršenja ljudskih prava, nepravilnosti u radu i diskriminacije.

Očekujemo da se nadležne institucije aktivno uključe u zaštitu predsjedavajuće Općinskog vijeća Sanski Most, doktorice Nade Elijaš.

KOMENTARI