instant fap
NaslovnicaSport

Talijani su napravili idealni tim Rome od igrača koji su napustili klub, tu su Džeko i Pjanić 

Talijani su napravili idealni tim Rome od igrača koji su napustili klub, tu su Džeko i Pjanić 

Talijanski Sky Sports napravio je idealni tim Rome sastavljen od igrača koji su napustili tim iz Rima i koji trenutno igraju za druge europske klubove.

Naravno, među 11 najboljih su i naši reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Džeko je u prošle godine iz Rome prešao u Inter, dok je Pjanić 2016. godine napustio rimski klub i otišao u Juventus.

Idealni tim Rome sastavljen od igrača koji su otišli iz kluba čine: Alisson, Rudiger, Marquinhos, Benatia, Nainggolan, Pjanić, Paredes, Strootman, Emerson, Salah i Džeko.

“To je mogla biti stvarnost, ali sada je samo djelimično tako. Zamislite utakmicu s ovim komentarom: ‘Alisson dodaje do Rudigera, a on loptu prosljeđuje do Marquinosa. Brazilac upošljava Paredesa koji je odmah poslao okomitu loptu do Salaha, ovaj asistira za Džeku i to je gol”, piše Sky Sports.

Sky Sports se pita šta bi se desilo sa Romom da nisu prodavali najbolje igrače zbog finansijskih problema, s obzirom da je tim iz Rima u aprilu 2018. godine igrao 1/2 finale Lige Šampiona protiv Liverpoola.

Zanimljivo da su u srijedu u susretu 1/8 finala Lige Šampiona između Intera i Liverpoola nastupila čak tri bivša igrača Rome. Džeko je predvodio napad Intera, dok su za Liverpool igrali Alisson i Salah.

KOMENTARI