instant fap
NaslovnicaBlog

Dnevnik sanske cure: Vodokotlić

Dnevnik sanske cure: Vodokotlić

Selam Alejkum i dobro veče. Molim dozvolite da vam predstavim redakciju Kupatilo.

Vodoktlić

Znači, glavni i odgovorni je naš dragi Vodokotlić. On je naša muza, inspiracija, zjenica oka. Najmlađi, najslađi (ma, jel’ baš?), najaktuelniji, najpoželjniji, najtraženiji tinejdžer neženja. Pubertet ga još drma, pa se često nakofrči za glupost, a sopstvene šale zabija nisko na tuđe račune. Smatra da je uvijek u pravu i nikad neće priznati da možda i nije ‘pustio vodu’ kako treba. Ali, ipak…to je samo on. Na lijevoj strani drži negativno, a kad ga pogledaš zdesna…pametan je to dječačić, vedar, smio i pun potencijala. Koliko god nam zna izvući ovo malo živaca što je nama, starom i olinjalom, Alzheimerskom dijelu ekipe, ostalo…zna nas i nasmijati, razveseliti, nekad zna biti, što bi Ameri rekli ‘quite lovable’, pa ga i mi isto tako ‘lovenujemo’ al’ baš quite.

Bojler

Eh, Bojler. Glavni i odgovorni broj dva. On je naš šef i tu nema šta više da se kaže. Najstariji (mislim?), samim tim i najiskusniji, najstaloženiji, najpametniji i najozbiljniji (yeah right!) dio tima. Jeste, da…nekad. Ali, većinom je najdjetinjastiji od nas svih skupa (čak i od mene, zamislite to!). Ima fudbalsku loptu u kancelariji s kojom gađa svakog ko uđe (onako za dobrodošlicu), šalama ubada i podbada, ali uvijek u pozitivnom smislu i 90% vremena provodi tražeći meni momka (nemoguća misija, al’ džaba to njemu govoriti!). Kako god, on je tu da nam pomogne i uputi nas, da nas ‘okrene na pravi put’. Zbog toga ga cijenimo, poštujemo i volimo više nego je on toga svjestan.

Kada

Ona je moja i naša najdraža, najdivnija kolegica i prijateljica. Uvijek je tu da smiri strasti (i nestrasti!), da podrži zapostavljene, pomogne bespomoćnima i da nas sve obaspe onim blaženim šarmom kojem nema premca nadaleko i naširoko. O njoj se nema mnogo šta napisati ili reći, nju samo morate voljeti!

Umivaonik

Ja ono rekoh da smo svi neozbiljni?! Ovaj čovjek je oličenje šale i smijeha. On nikad nije neraspoložen, nikad umoran, nikad namrgođen, oko njega nema nikakve negativne energije. S njim se samo smijte i nema druge!

Veš mašina

I za kraj…zadnja na listi, ali ništa manje bitna (valjda?!) je Veš mašina, dakle, ja. Ja sam Veš mašina s pomalo zakržljalim ‘bubnjem’. Počesto ne obavim centrifugu kako treba, pa izbacim dosta ‘prljavog veša’. I, neki mi zamjere. Baš me briga. Nisam im ja ‘prljala veš’, pa ga nisam ja dužna ni čistiti. Jel’ tako, tako je. Uglavnom, ja sam djetešce naše redakcije. Bez obzira na moje godine, duh mi još nije odrastao, a kamoli ostario. Dođem da ih nasmijem kad su tužni, iznerviram kad su veseli i obaspem sarkazmom kad im je dosadno. Eh, da…i pišem pomalo čudne priče koje upakujem u svileni omot ukrašen ružičastomašničastim naslovom da zavaram potencijalne čitatelje. Kako god, dragi moji, mi smo tu da vas informišemo, tješimo, nasmijavamo i zabavljamo. That's what we do! Neki nas vole, neki baš i ne, ali ne zaboravite…Mi smo tu zbog vas i za vas…tu smo gdje jesmo, tu ćemo i ostati!

Lijep pozdrav do slijedećeg puta. (ako ne dobijem otkaz i par šljiva ispod oka zbog ovog)

KOMENTARI